اگر برنامه نویس وب هستید و می خواهید محدوده حقوق کار خودتان را بدانید؛ یا دوست دارید برنامه نویسی را یاد بگیرید و به دنبال بررسی آینده شغلی و درآمد آن هستید، این مطلب برای شماست! در این مقاله، می خواهیم درآمد برنامه نویس وب در ایران و سایر کشورها را بررسی و مقایسه کنیم.
البته یک نکته را در نظر داشته باشید. حقوقی که در شرکت ها به افراد مختلف پرداخت می شود، به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهم ترین آن ها، مقدار تجربه و تخصص فرد است. ملاک بعد برای تعیین رنج حقوق دریافتی افراد، شرکتی است که در آن فعالیت می کنند. پس اگر بخواهیم حقوق برنامه نویس را بررسی کنیم، باید تمام این نکات را در نظر بگیریم.
در ادامه مطلب، عوامل موثر بر قیمت را بیشتر بررسی می کنیم و در نهایت، به حقوق پرداختی در ایران و سایر کشورها می پردازیم. اگر به این اطلاعات نیاز دارید، حتما تا پایان همراه کار و کمپ باشید.
عوامل موثر بر درآمد برنامه نویس وب در ایران و سایر کشورها
همان طور که در قسمت قبل گفته شد، چندین و چند عامل در تعیین حقوق برنامه نویس موثر است. نوع شرکت، تجربه و تخصص برنامه نویس، نوع زبان و … از جمله این موارد است. در ادامه، به بررسی جداگانه هر یک می پردازیم.
درآمد برنامه نویس وب بر اساس تجربه
تجربه کار، مهم ترین عامل اثرگذار بر دریافتی یک برنامه نویس است. بر اساس گزارش و داده های ایران سلری، میانگین حقوق فردی که کمتر از سه سال تجربه کار دارد، حدود ۹ میلیون تومان است. اما با افزایش تجربه، این مقدار تا حدود ۱۶ میلیون تومان هم افزایش می یابد.
این رقم به صورت میانگین اعلام شده؛ بنابراین نباید انتظار داشت که برای همه افراد به یک شکل باشد. در گزارش تکمیلی این سایت اعلام شده که حداقل حقوق برنامه نویس کم تجربه، تا یک میلیون تومان هم وجود داشته است. موارد این چنینی، بیشتر برای افراد تازه کار مطرح می شود.
حقوق برنامه نویس وب بر اساس نوع شرکت
عامل موثر بعد، نوع شرکتی است که در آن فعالیت می کنید. معمولا بسیاری از شرکت های دولتی، به حقوق اداره کار پایبند هستند. به همین دلیل، میانگین حقوق پرداختی آن ها برای دولوپر کمتر از شرکت های خصوصی است.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که شرکت های خصوصی هم ممکن است حقوق های پایینی بپردازند. این موضوع، در شرکت های کوچک دیده می شود. اما هر چه کار یک بیزینس تخصصی تر و ابعاد آن، بزرگ تر باشد، معمولا پرداختی ها رشد قابل توجهی خواهد داشت.
درآمد برنامه نویس وب بر اساس تحصیلات
برنامه نویسی مهارتی است که بدون تحصیلات مرتبط هم قابل یادگیری است. افرادی که به این حوزه علاقه دارند، می توانند در دوره های مختلف مثل بوتکمپ برنامه نویسی کار و کمپ شرکت کنند و در این زمینه مشغول شوند. اما داشتن تحصیلات مرتبط به عنوان یک نمره مثبت برای افراد در نظر گرفته می شود.
بر اساس گزارش ایران سلری، میانگین حقوق برنامه نویس با مدرک دیپلم، حدود ۹ میلیون تومان است. این مقدار برای مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته های مرتبط، به ترتیب ۱۱۹۰۰۰۰۰ و ۱۳۲۰۰۰۰۰ تومان است.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که شهر هم می تواند در حقوق پرداختی موثر باشد. معمولا در شهر های بزرگ به خصوص تهران، شرکت ها پرداختی های بیشتری برای برنامه نویسان خود دارند. گاهی زبانی که به آن تسلط دارید هم برای تعیین حقوق اثرگذار است. تخصص در برخی از زبان ها، حقوق دریافتی را بالاتر می برد.
البته این کار امکان انجام فعالیت های پروژه ای و فریلنسری هم دارد. همچنین تعداد قابل توجهی از افراد خبره و متخصص، سعی می کنند با توسعه ابزارها و نرم افزارها، آن را به فروش برسانند. این روش، می تواند درآمد شغل برنامه نویسی را به طور قابل توجهی بالا ببرد.
بررسی جامع درآمد برنامه نویس وب در کشورهای مختلف
حرفه برنامه نویسی، از آن دسته مهارت هایی است که امکان مهاجرت افراد را فراهم می کند. حتی ممکن است برخی بخواهند به صورت پروژه ای و دورکاری، با شرکت های خارجی کار کنند. به همین دلیل، بعضی از برنامه نویسان دوست دارند تا در مورد درآمد برنامه نویس وب بیشتر بدانند. اگر شما هم به دانستن این موضوع علاقه دارید، ادامه مطلب برای شماست!
درآمد برنامه نویسان وب در ایران
در ایران، حقوق پرداختی برای دولوپر متغیر است که موارد آن را بررسی کردیم. این میزان، از کف یک میلیون تومان شروع می شود و تا مبالغ چند ده میلیونی ادامه پیدا می کند. اما شرایط حقوق پرداختی در کشورهای خارجی به چه صورت است؟ برای پاسخ به این سوال، از داده های salaryexplorer، PayScale و Indeed استفاده شده است.
درآمد برنامه نویس وب در آمریکا
در بین همه کشورهایی که در این بخش بررسی می کنیم، آمریکا بیشترین میزان پرداختی را دارد. درآمد برنامه نویس وب در این کشور، به طور سالانه بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار دلار است. هر چه میزان تجربه و تخصص فرد بالاتر باشد، می تواند حقوق دریافتی خود را افزایش دهد. حتی زبان و حوزه تخصصی فرد هم تاثیر قابل توجهی در میزان پرداختی دارد.
درآمد برنامه نویسان وب در کانادا
شاید آمریکا بالاترین میانگین پرداختی را در بین کشورهای این لیست داشته باشد؛ اما کانادا هم دست کمی از آن ندارد. بازه حقوق پرداختی در این کشور بزرگ تر است. این مقدار از حدود ۵۰ هزار دلار در سال شروع می شود و تا ۱۸۰ هزار دلار هم ادامه می یابد. البته پرداختی های بسیار بالا کمی خاص هستند و برای همه و در شرکت های مختلف رخ نمی دهد. اما همچنان میانگین پرداختی در این کشور بالاست.
حقوق برنامه نویسان وب در آلمان
در این سال ها، آلمان مقصد مهاجرتی جذابی برای ایرانی ها بوده است. اگر دوست دارید به عنوان برنامه نویس به این کشور مهاجرت کنید، باید بدانید که از حقوق های نجومی و شگفت انگیز خبری نیست.
بازه پرداختی در این کشور، خیلی بزرگ نیست و رقم حقوق برنامه نویس ها، تقریبا نزدیک به هم است. در واقع، کف و سقف پرداختی افراد مختلف تا حدودی به هم نزدیک است. درآمد برنامه نویس وب در آلمان، از حدود ۳۵ هزار یورو شروع می شود و تا ۶۰ هزار یورو ادامه می یابد. البته همچنان ممکن است که افرادی، مبالغ بالاتر یا پایین تر هم دریافت کنند.
حقوق برنامه نویس وب در دانمارک
دانمارک گزینه دیگری است که در این لیست بررسی می کنیم. این کشور در بین اعضای اتحادیه اروپا، از کشورهای برتر در زمینه حقوق پرداختی به برنامه نویسان است. حقوق فردی که در این کشور فعالیت می کند، از حدود ۲۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار کرون متغیر است. به طور کلی، میانگین دریافتی برنامه نویسان در این کشور، حدود ۷۰ هزار دلار در سال است.
درآمد برنامه نویس وب در انگلیس
وضعیت حقوق پرداختی به برنامه نویس وب در انگلیس، تا حدودی مشابه آلمان است. میانگین مبلغ دریافتی افرادی که از تجربه مناسبی برخوردارند، حدود ۶۰ هزار دلار در سال است. البته کف و سقف بازه پرداختی در انگلیس گسترده تر است. پس می توانید با استخدام در شرکت های معتبر یا موقعیت های شغلی مناسب، حقوق بیشتری بگیرید.
درآمد برنامه نویسان وب در استرالیا
استرالیا هم به عنوان یکی دیگر از کشورهای مهاجرپذیر دنیا شناخته می شود. اما بین همه مشاغل و حرفه ها، برنامه نویسان جایگاه ویژه تری دارند. حقوق پرداختی در این کشور، به طور میانگین، حدود ۹۰ هزار دلار استرالیا است. بر حسب دلار آمریکا، این مقدار چیزی نزدیک به ۶۰ تا ۷۰ هزار دلار است.
درآمد برنامه نویسان وب در کشورهای عربی مانند امارات
امارات به عنوان یکی از کشورهای عربی، این روزها به شدت به دنبال ایجاد فرصت رشد و پیشرفت در حوزه برنامه نویسی و فناوری اطلاعات است. به همین دلیل، برای برنامه نویسان شرایط خوبی را فراهم کرده است. میزان حقوق پرداختی این کشور، می تواند بیش از ۲۰۰ هزار درهم در سال باشد.
در مجموع، برنامه نویسی در هر جای دنیا که باشد، از مشاغل پردرآمد محسوب می شود. شاید درآمد برنامه نویس وب در ایران و در مقایسه با سایر کشورها چندان قابل توجه نباشد. اما با توجه به نوع شغل و امکان فعالیت پروژه ای و دورکاری با کشورهای خارجی، همچنان رشته جذابی است.
اگر شما هم دوست دارید در این حوزه فعال باشید؛ اما هیچ پیش زمینه ای ندارید، می توانید از همراهی تیم ما استفاده کنید. کار و کمپ، یک جلسه مشاوره رایگان در اختیار شما می گذارد تا بتوانید مسیر شغلی و علاقه اصلی خود را پیدا کنید. بعد از آن، می توانید به طور هدفمند، سراغ یادگیری بروید و از شغل جدید خود، درآمد خوبی کسب کنید.
۳ پاسخ
درآمد برنامه نویسی بک اند بیشتره یا فرانت اند؟ اصلا برای منی که میخوام تازه شروع کنم، ملاک اصلی برای انتخاب بین این دوتا باید چی باشه؟ چطور میتونم اینو بفهمم؟
در کل بهترین انتخاب برای شما به علاقه، شرایط، مکان جغرافیایی و… متفات هست. از نظر درآمد، دوره برنامه نویسی بک اند گزینه بهتری محسوب میشه. اگه می خواین تازه شروع کنید ثبت نام در دوره های آموزشی که به شکل پروژه محور گزینه خوبیه
من هر دو دوره رو در کاروکمپ شرکت کردم و با توجه به تجربه ای که دارم میگم درامد و بازار کار فرانت اند بیشتره، اما بازم به علاقه و مهارت فرد بستگی داره🙄