در دنیای امروز که فناوری و تکنولوژی به صورت چشمگیری پیشرفت کرده است، مشاغل جدیدی هم به وجود آمده است که شما را با فناوری همراه کرده و درآمد بسیار بالایی هم دارد. یکی از این مشاغل برنامه نویسی است. با آموختن برنامه نویسی شما می توانید بسیاری از مشاغل دیگر مثل طراحی سایت، ساخت اپلیکیشن، مدیریت وب سایت و غیره را نیز انجام دهید. در واقع از آنجایی که یکی از مواردی که نشان دهنده ی پیشرفت یک کشور است، اپلیکیشن های آن کشور است، برنامه نویسان می توانند نقش اساسی در پیشرفت یک کشور داشته باشند. اما سوال اساسی که ذهن بسیاری از افراد مبتدی در این زمینه را مشغول می کند، این است که درآمد برنامه نویسی چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم درآمد برنامه نویسان به موارد مختلفی مربوط است. در ادامه ضمن بررسی عوامل موثر بر درآمد برنامه نویسان، شما را با کشورهایی که بیشترین درآمد برنامه نویسی را دارند، آشنا میکنیم. با ما همراه باشید.
چه عواملی روی درآمد برنامه نویسان تاثیر دارد؟
مسلما عوامل مختلفی روی درآمد برنامه نویسان تاثیر دارد که با شناخت آنها می توانید مهارت های خود را توسعه داده و با انتخاب بهترین شرایط، به بالاترین حد درآمد از این مهارت برسید. عوامل مختلفی درآمد یک برنامه نویس را تعیین می کند، برای مثال می توان به سطح تجربه و مهارت آن، نوع زبان انتخابی برای برنامه نویسی، حوزه کاری، کشور و موقعیت جغرافیایی اشاره کرد. در ادامه به بررسی هر کدام می پردازیم:
- میزان مهارت برنامه نویس: بدون شک هر چقدر مهارت یک برنامه نویس بیشتر باشد، میزان درآمد او نیز بیشتر است. سابقه ی کاری شما و کار در پروژه های مهم باعث می شود که کارفرما ارزش بیشتری برای کار شما قائل شده و این موضوع درآمد شما را بیشتر می کند. همچنین هر چقدر شما مهارت بیشتری مثل کار با زبان های مختلف برنامه نویسی، سئو سایت و غیره داشته باشید و بتوانید با اپلیکیشن های مختلف مربوط به برنامه نویسی کار کنید، حقوق بیشتری هم دریافت می کنید.
- زبان برنامه نویسی: هرکدام از زبان های برنامه نویسی کاربرد و ویژگی های مختلفی دارند. برای مثال زبان php، پایتون و جاوا پرطرفدارتر هستند و بازار کار بهتری نسبت به بقیه زبان های برنامه نویسی دارند. اما زبان هایی مثل سی شارپ تخصصی تر هستند و افراد کمتری در آن تخصص دارند پس بنابراین درآمد بیشتری دارند. در واقع نکته اینجاست که زبان برنامه نویسی شما باید با پروژه انتخابی همخوانی داشته باشد تا بتوانید پروژه خود را با کیفیت انجام دهید.
- حوزه کاری: حوزه و کاری شما مستقیما روی میزان درامدتان تاثیر گذار است. مثلا اگر به عنوان مدیر گروه یا سرپرست پروژه مشغول به کار شوید، قطعا مسئولیت بیشتر و درآمد بالاتری هم دارید. همچنین لازم به ذکر است که برنامه نویسانی که در زمینه های درمانی، مالی و یا فناوری اطلاعات مشغول به کار هستند، به دلیل کار با اپلیکیشن های پیچیده و مسئولیت بسیار زیاد، درآمد بیشتری نسبت به بقیه برنامه نویسان دارند.
- موقعیت جغرافیایی و کشور: کشوری که در آن زندگی می کنید روی میزان درآمد شما از برنامه نویسی تاثیر بسزایی دارد. برای مثال در کشور های بزرگ مثل کشور های اروپایی یا آمریکایی میزان درآمد شما از دیگر کشور ها بسیار بیشتر است. زیرا به پیشرفت تکنولوژی بیشتر اهمیت می دهند. لازم به ذکر است که در شهر های مختلف یک کشور نیز این تفاوت قابل مشاهده است. کلاش شهر ها و شهر های بزرگ و صنعتی، موقعیت های شغلی بهتر و درآمد بیشتری برای برنامه نویسان دارند. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که هزینه ی زندگی در کشور های پیشرفته یا شهرهای بزرگ هم بیشتر است.
بیشترین درآمد برنامه نویسان در کدام کشور است؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، یکی از عوامل مهم در میزان درآمد یک برنامه نویس موقعیت جغرافیایی و کشور است. بدون تردید در کشور های مختلف میزان درآمد برنامه نویسان مختلف است. در ادامه ۵ مورد از پردرآمدترین کشورهای جهان برای برنامه نویسان را معرفی کرده و به بررسی هر کدام می پردازیم.
۱.ایالات متحده آمریکا
آمریکا یکی از بزرگترین کشورهای جهان است که مرکز فناوری جهان محسوب می شود و ارزش بسیار زیادی برای برنامه نویسان قائل است. بزرگترین شرکت های فناوری و تکنولوژی مثل مایکروسافت، آمازون، گوگل، فیسبوک و غیره در آمریکا هستند و اگر شما مهارت لازم را داشته باشید می توانید در آمریکا درآمد بسیار بالایی به دست بیاورید. اگر می خواهید در این کشور به شغل برنامه نویسی بپردازید، باید در نظر داشته باشید که در این کشور زبان های جاوا اسکریپت (javascript)، جاوا (java)، پایتون (payton) و سی شارپ (C#) پرطرفدار تر هستند و شرکت های مختلف این کشور از برنامه نویسان این زبان ها بیشتر استقبال می کنند.
از چالش های زندگی در این کشور میتوان به هزینه های بالای زندگی مخصوصا در شهرهایی مثل نیویورک یا سانفرانسیسکو اشاره کرد که میتواند معضل بزرگی برای برنامه نویسانی که قصد دارند در این شهر ها مشغول به کارشوند، باشد. میانگین درآمد یک برنامه نویس در ایالات متحده آمریکا تقریبا از ۱۱۹ هزار دلار تا ۱۲۶ هزار دلار در سال می باشد.
۲.کانادا
کشور کانادا یکی از کشور های محبوب برای مهاجرت محسوب می شود، زیرا دارای سیستم بهداشت عمومی، امکانات مهاجرتی مناسب و کیفیت بالای زندگی است. کانادا نیز اهمیت زیادی برای برنامه نویسان قائل است و اگر مهارت خوبی در این شغل داشته باشید می توانید درآمد بسیار بالایی به دست بیاورید. بهترین زبان برنامه نویسی برای مهاجرت به کانادا را میتوان پایتون، جاوا و جاوا اسکریپت دانست. بنابراین اگر به یکی از این زبان های برنامه نویسی تسلط داشته باشید، به سرعت می توانید در این کشور مشغول به کار شوید.
البته در کنار مزایای زیاد زندگی، باید اشاره کنیم که کانادا کشور سردی است و این ممکن است برای برخی از افراد چالش برانگیز باشد. همچنین هزینه های زندگی در برخی شهر ها مثل تورنتو، ونکوور و مونترال بسیار زیاد است و این نیز یک مشکل بزرگ می باشد. میانگین درآمد یک برنامه نویس در کانادا ۵۴ هزار دلار تا ۱۱۰ هزار دلار در سال می باشد.
۳.استرالیا
در کشوراسترالیا در شهرهایی مثل سیدنی و ملبورن که به مراکز فناوری شناخته می شوند، برنامه نویسان جایگاه بالایی دارند. استرالیا به دلیل احترام مردم این کشور به فرهنگ های مختلف، آب و هوای پاک و مناسب، کیفیت بالای زندگی و سهولت در مهاجرت، جایگاه خوبی برای مهاجرت و زندگی برنامه نویسان است. در استرالیا برنامه نویسانی که به زبان های javascript، python و سی شارپ تخصص دارند، بهتر میتوانندمشغول به کار شوند.
از جمله چالش های زندگی در استرالیا می توان به هزینه های بالای برخی از شهرها و وجود حیوانات بسیار زیاد اشاره کرد که ممکن است برای برخی از افراد چالش برانگیز باشد. میانگین درآمد سالانه برنامه نویسی در استرالیا تقریبا ۵۶ هزار دلار تا ۹۶ هزار دلار می باشد.
۴.آلمان
یکی دیگر از کشور های پیشرفته جهان آلمان است که از برنامه نویسان دیگر کشور ها استقبال زیادی کرده و سالانه به جذب نیروی ماهر و جوان در این رشته می پردازد. در شهرهایی مثل مونیخ و برلین که به دنبال گسترش فناوری و تکنولوژی هستند، هر سال تعداد زیادی برنامه نویس مخصوصا در زبان هایی مثل جاوا(java)، جاوا اسکریپت(java script) و پی اچ پی (php) استخدام و مشغول به کار می شوند.
از جمله چالش های زندگی در این کشور، اهمیت تسلط بر زبان آلمانی، مخارج بالا و گاها آداب و رسوم این کشور برای تازه واردان می باشد. میانگین درآمد برنامه نویسی در این کشور تقریبا از ۴۶ هزار یورو تا ۹۶ هزار یورو متغیر است.
۵.انگلستان
در انگلستان به دلیل رشد چشمگیر فناوری و تکنولوژی، شرایط کار بسیار زیادی برای برنامه نویسان ایجاد شده است. اگر یک برنامه نویس جاوا (java)، روبی (ruby)، پایتون (python) و جاوا اسکریپت ( javascript) هستید، میتوانید به انگلستان رفته و با استفاده از امکانات بالای زندگی و با حقوق و مزایای خوب مشغول به کار شوید. البته لازم به ذکر است که زندگی در این کشور نیز چالش هایی مثل شرایط سخت مهاجرت، هزینه های بالای زندگی در شهرهایی مثل لندن، رقابت زیاد در بازار کار، دارد. با این حال به طور میانگین درآمد یک برنامه نویس در این کشور از ۴۰ هزار پوند تا ۷۰ هزار پوند در سال است.
مقایسه درآمد برنامه نویسان در کشورهای مختلف
اگر بخواهیم به صورت خلاصه درآمد برنامه نویسی در کشور های گفته شده را بررسی کنیم و با هم مقایسه کنیم، باید بگوییم که درآمد برنامه نویسی در کشور آمریکا به مراتب از دیگر کشور ها بیشتر است، زیرا تقاضا و بودجه در نظر گرفته شده توسط شرکت ها در این کشور برای برنامه نویسی بسیار زیاد است. در رتبه ی دوم کشور آلمان قرار می گیرد، زیرا دارای بازار کار خوب برای متخصصان این رشته است. استرالیا و کانادا تقریبا در یک رتبه قرار می گیرند و پس از آن کشور انگلستان نیز با درآمدکمتر اما فرصت های شغلی بیشتر پذیرای برنامه نویسان است.
پیش بینی درآمد برنامه نویسان در آینده
بدون شک اگر قطار تکنولوژی با همین سرعت به سمت جلو حرکت کند، درآمد مشاغلی که به فناوری کمک می کنند نیز بسیار چشمگیر خواهد بود. البته از آنجایی که هوش مصنوعی و اپلیکیشن های موبایل در این سال ها پر طرفدار تر شده اند و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، نیاز به افراد متخصصی که بتوانند اپلیکیشن های موبایل و هوش مصنوعی را توسعه دهند، بیشتر می شود. این موضوع در مورد بلاک چین ها و واقعیت مجازی نیز صادق است.
البته باید در نظر داشته باشیم که با افزایش نیاز به برنامه نویسان، افراد بیشتری به سوی این عرصه ها می روند، پس میزان مهارت و به روز بودن اطلاعات اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند. با توجه به این اطلاعات و رشد چشمگیر درآمد برنامه نویسان در سال های اخیر، پیش بینی می کنیم درآمد برنامه نویسان، مخصوصا در زمینه های علوم جدید مثل هوش مصنوعی، اپلیکیشن های موبایلی و غیره افزایش قابل توجهی داشته باشد.
نتیجه گیری
در این مقاله عوامل موثر بر درآمد برنامه نویسان مثل مهارت شخصی، کشوری که در آن زندگی می کنند، تاثیر زیان انتخابی برنامه نویسی آنها و حوزه کاری را بررسی کردیم. همچنین ۵ مورد از کشورهایی که بالاترین درآمد برای برنامه نویسی را دارند، معرفی نموده و زبان برنامه نویسی محبوب این کشور ها را بررسی کردیم. هر کشور مزایا و چالش هایی برای زندگی، کار یا مهاجرت دارد که برنامه نویس طبق شرایط خود، میزان مهارت، آینده کاری مورد نظر و غیره باید تصمیم بگیرد که کدام کشور را انتخاب کند تا آینده کاری بهتری داشته باشد. اکنون نوبت شماست که نظرات شخصی خود را برای ما بنویسید. اگر یک برنامه نویس هستید یا قصد یادگیری آن را دارید، کدام کشور را برای کار ترجیح می دهید؟