۱۲ مورد از اصلی ترین کاربردهای پایتون در حوزه های مختلف + آموزش

کاربردهای پایتون

دسترسی سریع

پایتون یک زبان همه کاره است؛ چیزی شبیه به آچار فرانسه که برای بازکردن مهره های مختلف استفاده می شود. به همین خاطر، کسی که این زبان برنامه نویسی را یاد گرفته و در آن به مهارت خوبی رسیده، می تواند از کاربردهای پایتون استفاده کند و در حوزه های مختلف مشغول به کار شود.

اما اگر اول مسیر هستید و تازه می خواهید دوره پایتون را بگذرانید، بهتر است این حوزه ها را بشناسید. شاید دوست داشته باشید به مسیر خاصی وارد شوید و مهارت خود را در آن به کار بگیرید. پس پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را از دست ندهید.

کاربردهای پایتون در توسعه وب و طراحی سایت

توسعه و طراحی سایت در دو بخش بک اند و فرانت اند انجام می شود. اگر می خواهید در مورد این دو بیشتر بدانید، می توانید مقاله «تفاوت برنامه نویسی فرانت اند و بک اند» را بخوانید. اما نکته مهم اینجاست که هم در حوزه فرانت و هم در بک اند، پایتون کارایی دارد.

به غیر از این، پایتون برای ساخت سیستم های مدیریت محتوا (CMS) هم مورد استفاده قرار می گیرد. برای طراحی این سیستم ها می توانید از پایتون، PHP و برخی زبان های دیگر استفاده کنید. در عوض، با فروختن این قالب ها، درآمد خوبی کسب می کنید.

به طور کلی، کاربرد پایتون در طراحی و توسعه سایت به شما کمک می کند تا به کسب و کارهایی که به سایت نیاز دارند، خدمت ارائه کنید و از این طریق به درآمد برسید. اتفاقا فرصت های شغلی زیادی در این حوزه وجود دارد و نباید نگران آینده شغلی بود. فقط کافیست از مسیر درست، مثلا بوتکمپ فرانت اند یا پایتون، آن را یاد بگیرید و روی بالابردن مهارت هایتان کار کنید.

حالا یک نکته برای کسانی که در مسیر یادگیری هستند؛ اگر می خواهید در حوزه طراحی و توسعه سایت از پایتون استفاده کنید، فریمورک های جنگو و فلاسک برای تان مفید خواهند بود. آن ها کمک می کنند تا فرایند کار را سریع تر و حرفه ای تر طی کنید. بنابراین، سعی کنید در بین آموزش ها و تمرینات خود، کار با این فریمورک ها را هم یاد بگیرید.

کاربردهای پایتون در طراحی سایت

کاربرد پایتون در هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ

هوش مصنوعی که خیلی ها به واسطه چت جی پی تی، عکس های ساختگی و تغییر خواننده موسیقی های مختلف آن را شناختند، با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف ایجاد شده است. یکی از کاربردهای پایتون هم در این فناوری تعریف می شود. البته این تنها مورد نیست.

از کاربردهای پایتون می توان به استفاده از آن در یادگیری ماشین اشاره کرد. منظور از ماشین لرنینگ، الگوریتم هایی است که به ماشین ها داده می شود و به آن ها کمک می کند با دریافت اطلاعات بیشتر، به مرور یاد بگیرند و کارهای پیچیده تری را انجام دهند.

پایتون به همراه جاوا و سایر زبان های برنامه نویسی نقش مهمی در ایجاد و بهبود کارایی این فناوری دارند. اگر دوست دارید در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کنید، می توانید مقاله «بهترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری ماشین» را بخوانید.

برنامه نویسانی که در این حوزه فعالیت می کنند، از کتابخانه هایی مثل TensorFlow، NumPy، SciPy، Pandas، Keras و … استفاده می کنند. اگر در مسیر یادگیری هستید، باید از این نمونه ها استفاده کنید و بتوانید به خوبی با آن ها کار کنید.

کاربرد پایتون در علم داده

شاید کمی عجیب به نظر برسد؛ اما یکی از با ارزش ترین مواردی که می توانید پیدا کنید، اطلاعات است. به همین دلیل، علوم مختلفی از جمله علم داده یا دیتاساینس ایجاد شد. این دانش از جذاب ترین علوم سال ۲۰۲۳ بود و با وارد شدن برنامه نویسی به آن، جایگاه این دانش بالاتر هم رفت.

به طور کلی، کارشناسان و متخصصان در دیتاساینس روی داده ها کار می کنند؛ آن ها را جمع آوری و آنالیز کرده و نتایج آن را برای هدفی که در نظر دارند، به کار می گیرند. حالا کاربردهای پایتون در این فرایند چیست؟

زبان برنامه نویسی پایتون کمک می کند تا با ایجاد نرم افزارها، الگوریتم ها و …، کار روی اطلاعات ساده تر شود و نتایج با کیفیت تری به دست بیاید. در بخش زیر، بخشی از کاربردهای پایتون در علم داده ذکر شده است:

  • محاسبات آماری پیچیده
  • دستکاری داده ها و تجزیه و تحلیل آن ها
  • مصورسازی اطلاعات
  • ایجاد الگوریتم جهت اتوماسیون فرایندها

به طور کلی، اگر به رشته هایی مثل آمار و کار روی اطلاعات علاقه دارید، ورود به آن از مسیر پایتون گزینه بسیار خوبی است. حالا اگر می خواهید خیلی حرفه ای تر باشید، در کنار یادگیری پایتون، کار با کتابخانه هایی مثل Pandas، NumPy، SciPy، Matplotlib و Seaborn را هم یاد بگیرید.

پایتون و کاربردهای آن در بازی سازی

کاربردهای پایتون در بازی سازی به دو شکل اساسی قابل بررسی است. حالت اول، استفاده مستقیم از آن برای ساخت بازی هاست. اما مورد بعد، به کارگرفتن پایتون برای ساخت ابزارهایی است که می توانند عملکرد بازی را بهبود دهند.

شاید یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شده تا کاربردهای پایتون بسیار متنوع تر شود، کتابخانه ها و فریمورک های آن است. اگر می خواهید پایتون را یاد بگیرید و در حوزه بازی سازی مشغول به کار شوید، حتما روی استفاد از کتابخانه های PyGame و PySoy کار کنید.

کاربرد پایتون در اینترنت اشیا

اینترنت اشیا کمک می کند تا بتوانید وسایل مختلف را به یکدیگر متصل کرده و آن ها را از راه دور کنترل کنید. این ویژگی در خانه های هوشمند استفاده می شود تا زندگی را برای ساکنان آن راحت تر کند. اما نکته جالب ماجرا اینجاست؛ کاربردهای پایتون در این زمینه هم ملموس است.

در درجه اول، با استفاده از زبان پایتون زیربنای لازم برای اینترنت اشیا شکل می گیرد. در قدم بعد، نرم افزارهایی که برای عملکرد بهتر هر شیء نیاز است، ایجاد می شود. همه این کارها، بخشی از کاربردهای پایتون در اینترنت اشیا هستند.

کاربردهای پایتون در علم داده

کاربرد پایتون در هک و امنیت

افرادی که در حوزه هک و امنیت سایبری کار می کنند، باید بتوانند ریشه ها و دلایل حملات سایبری را پیدا کنند، جلوی آن را بگیرند و برای پیشگیری از موارد بعد، تغییراتی را ایجاد کنند. معمولا برای انجام این فرایند به دانستن زبان های مختلف و داشتن تخصص در چند حیطه نیاز است. به همین دلیل، معمولا تیمی از کارشناسان حوزه امنیت ساخته می شود که هر یک، بخشی از وظایف را بر عهده می گیرد.

به عنوان مثال، زبان هایی مثل پایتون، C++ و جاوا اسکریپت در این حوزه کارایی دارند. اگر کارشناسی باشد که در تمام این موارد تخصص داشته باشد، قطعا جایگاه بهتری در تیم امنیت سایبری دارد. بنابراین اگر می خواهید در این حوزه فعالیت کنید، سعی کنید در کنار پایتون، روی بقیه زبان های کاربردی در هک و امنیت هم کار کنید.

۳ کاربرد پایتون در پزشکی

برای بررسی بهتر کاربردهای پایتون در این علم، می توان پزشکی و سلامت را در ۳ بخش مختلف بررسی کرد:

آمار و اطلاعات

بخش قابل توجهی از برنامه ریزی ها در حوزه سلامت، بر مبنای اطلاعات آماری بیماران و افراد تحت پوشش نظام سلامت انجام می شود. بنابراین، جمع آوری، آنالیز و استفاده از نتایج این داده ها اهمیت بالایی دارد.

همان طور که در بخش های قبل گفته شد، پایتون می تواند کار تحلیل و بررسی داده ها را ساده تر کند و در نهایت، کار مصورسازی داده ها یا تبدیل آن ها به اشکال مختلف را انجام می دهد.

در واقع، پایتون کمک می کند تا نظام سلامت یک کشور بتواند در جهت برنامه ریزی، از داده ها و اطلاعات جمعیت تحت پوشش به بهترین شکل استفاده کند. نتیجه آن، بهبود وضعیت کلی سلامت مردم یک جامعه خواهد بود. این کمک بزرگی است که پایتون به جامعه بشری می کند.

بهداشت و سلامت

همیشه این توصیه را شنیده ایم که: «پیشگیری بهتر از درمان». در کشورهای توسعه یافته، معمولا تمرکز بیشتری روی بحث بهداشت گذاشته می شود تا از ایجاد بیماری برای مردم جلوگیری شود. حالا پایتون اینجا چه نقشی دارد؟

بخشی از تاثیر پایتون، باز هم به بحث آمار بر می گردد. نظام سلامت یک کشور با داده های موجود، طوری برنامه ریزی می کند تا ضمن پیشگیری، از ایجاد بیماری جلوگیری کند.

کاربرد دوم پایتون در بحث بهداشت و پیشگیری، کار روی ژنتیک و مسائل وراثتی است. از پایتون، هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ استفاده می شود تا مشکلات ژنتیکی یک جامعه استخراج شود و برای کنترل یا تغییر عوامل وراثتی، برنامه ریزی شود.

به طور کلی، ژنتیک به عنوان یک رشته پیچیده شناخته می شود؛ اما ترکیب آن با برنامه نویسی و هوش مصنوعی می تواند کارها را ساده تر کند و نتایج فوق العاده ای را برای نظام سلامت به همراه داشته باشد.

پزشکی و درمان

با وجود همه اقدامات قبل، باز هم درصدی از مردم یک جامعه بیمار می شوند. در این شرایط، باید به فکر درمان بود. استفاده از پایتون در این حوزه، می تواند منجر به تولید داروهایی با اثربخشی بالاتر، درمان سریع تر بیماری ها و کاهش عوارض درمانی شود.

به طور کلی، کاربردهای پایتون در حوزه بهداشت درمان می تواند نظام سلامت یک کشور را توسعه دهد و سطح سلامت عمومی مردم جامعه را بالاتر ببرد.

کاربردهای پایتون در بازی سازی

کاربرد پایتون در بازارهای مالی

فعالیت در بازارهای مالی همیشه با ریسک همراه بوده؛ اما این موضوع باعث نشده تا سرمایه گذاران از کار در این حوزه و کسب سودهای جذاب دست بکشند. در این مسیر، کاربردهای پایتون می تواند کمک کننده باشد.

با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف مثل پایتون، می توان ربات های معامله گری را طراحی کرد. این ابزارها کمک می کنند تا تریدرها در بهترین نقاط خرید کنند و با کسب بیشترین سود، از معامله خارج شوند.

کاربرد پایتون به همین جا ختم نمی شود. اندیکاتورها ابزارهایی هستند که می توانند اتفاقات بازار سرمایه را به نوعی، به زبان ساده تر ترجمه کنند. معمولا معامله گران از این ابزارها استفاده می کنند تا بهترین نقاط ورود و خروج به معامله یا سیگنال های خرید و فروش را پیدا کنند.

برای ساخت این اندیکاتورها، می توان از کدنویسی و برنامه نویسی استفاده کرد. پایتون هم زبانی است که می تواند در این موضوع کاربرد داشته باشد.

کاربرد پایتون در حسابداری

بخشی از کارهای انجام شده در حسابداری تکراری است و به طور روتین تکرار می شود. به همین دلیل، می توان با استفاده از زبان های برنامه نویسی مثل پایتون، سیستم های اتوماسیون حسابداری را ایجاد کرد.

این نرم افزارها علاوه بر انجام کارهای روتین و تکراری، می توانند بقیه فعالیت ها را هم با دقت و سرعت بیشتری انجام دهند.

طراحی نرم افزار با پایتون

برای طراحی نرم افزارهایی که در فضای دسکتاپ یا موبایل از آن ها استفاده می کنیم، زبان های برنامه نویسی نقش اصلی را ایفا می کنند. یکی از کاربردهای پایتون هم دقیقا همین جاست.

پایتون به برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار کمک می کند تا برنامه ای کاربردی با ویژگی ها و امکاناتی که در نظر دارند، ایجاد کنند و طریق فروش و رساندن آن به دست مخاطب، درآمد کسب کنند.

در مجموع، کاربردهای پایتون باعث شده تا از این زبان برای انجام کارهای مختلف استفاده شود. این زبان برای حوزه هایی مثل پزشکی و سلامت، مالی و اقتصادی، هوش مصنوعی، توسعه و طراحی سایت، توسعه نرم افزار و … به کار می رود.

در این مقاله سعی کردیم چند کاربرد پایتون را معرفی کنیم. اگر دوست دارید پایتون را یاد بگیرید یا در حال آموزش و توسعه مهارت خود هستید، این نکته را در نظر داشته باشید که می توانید در تک تک این حوزه ها کار کنید. فقط کافیست با تمرکز روی موردی که علاقه بیشتری به آن دارید، در آن به تخصص بالاتری برسید.

در این مسیر، کار و کمپ کنار شماست. پیشنهاد می کنیم با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرداخت به صورت نقدی می باشد
مجموع هزینه ای که پرداخت می کنید: .2.900.000  تومان