نقشه راه بک اند | چطور به یک برنامه نویس back-end تبدیل شویم؟

نقشه راه بک اند

دسترسی سریع

یادگیری مثل یک مسیر است. برای طی کردن آن، باید نقشه داشته باشید تا بتوانید به سرعت و بدون حرکت از مسیرهای فرعی و خاکی، به هدف اصلی برسید. یاد گرفتن بک اند هم دقیقا همین طور است. شما با داشتن نقشه راه بک اند، می توانید خیلی سریع تر و کارآمدتر به نتیجه مورد نظر برسید.

حالا اگر به این نقشه نیاز دارید، ادامه مطلب برای شماست. در ابتدا برنامه نویسی بک اند را تعریف می کنیم و بعد به سراغ معرفی نقشه راه بک اند می رویم. این مسیر دارای ۵ گام است که به طور جداگانه بررسی خواهیم کرد. پیشنهاد می کنیم تا پایان همراه ما باشید.

برنامه نویسی بک اند چیست؟

برنامه نویسی بک اند روی بخشی از سایت کار می کند که برای کاربر دیدنی نیست. در واقع، کار اصلی این رشته، شکل دادن و بهینه کردن مغز سایت و ایجاد ارتباط با بخش های دیدنی برای کاربر است. این تعریف کاملا تخصصی نیست؛ اما کارتان را برای شناخت این حوزه راه می اندازد.

یک مثال خیلی رایج در مورد تفاوت فرانت اند و بک اند وجود دارد. احتمالا هر جا در مورد این رشته سرچ کنید، با مثال کوه یخ مواجه می شوید. فرانت اند نوک کوه یخ است که از آب بیرون زده و کاربر می بیند. اما بک اند، آن بخشی است که دیده نمی شود و زیر آب قرار دارد؛ البته وسعت زیادی دارد و بسیار هم مهم است.

تفاوت بک اند، فرانت اند و فول استک

اگر می خواهید به یک متخصص بک اند درست و حسابی تبدیل شوید، باید به چند زبان اساسی مسلط شوید. PHP، جاوا اسکریپت، CSS و HTML بعضی از این زبان ها هستند. در کنار آن، باید با مفاهیم دیتابیس، فریمورک و سرور آشنا شوید. اگر اولین بار است که این نام ها را می شنوید، شاید خیلی ترسناک به نظر برسد. اما نگران نباشید! اینجا و طی بررسی نقشه راه بک اند با همه این اسم های سخت آشنا می شوید.

نقشه راه بک اند

مسیر و نقشه راه بک اند در ۵ قدم خلاصه می شود. قدم اول، آشنایی با زبان های مختلف، یاد گرفتن آن ها و تمرین است. در مرحله بعد، به سراغ دیتابیس بروید و با مفهوم آن آشنا شوید. سپس فریمورک لاراول را یاد بگیرید و با آن کار کنید. در آخر هم سراغ سرور بروید. خوب این که شد چهارتا؟! بله؛ صبر داشته باشید!

قدم پنجمی که از آن گفتیم، در مرحله سوم از آموزش ها قرار می گیرد. اسم آن را «حرفه ای شدن» می گذاریم. در واقع وقتی شما با زبان های مختلف آشنا شدید و مفهوم دیتابیس را درک کردید، باید به سراغ مفاهیم تخصصی تر و تمرین بروید. تمرین بیشتر شما را به سطح حرفه ای تری می رساند و کمک می کند در مراحل بعد آموزش، با پایه قوی تر عمل کنید.

این توضیحات، صرفا معرفی کوتاهی از نقشه راه بک اند بود. در ادامه، تک تک این قدم ها را به طور دقیق تر بررسی می کنیم. این نکته را هم در نظر بگیرید که نقشه راه طراحی شده، مختص کار و کمپ است. یعنی ممکن است در سایر دوره ها، گام های دیگری ببینید؛ اما چیزی که در کار و کمپ به شما ارائه می کنیم، کامل و در عین حال، فشرده است. پس می توانید در مدت کوتاهی، آماده ورود به بازار کار شوید.

گام اول نقشه راه بک اند، آشنایی با زبان ها

اولین چیزی که در نقشه راه بک اند به آن بر می خورید، زبان های برنامه نویسی است. شما باید با ابزار اصلی شغل آینده خودتان آشنا شوید و با آن کار کنید. در این مسیر، مواردی مثل PHP Basics، CSS، HTML و جاوا اسکریپت اهمیت بیشتری دارند.

بعد از آن، نوبت AJAX (ایجکس) یا Asynchronous JavaScript and XML آشنا شوید. حالا چه کاربردی دارد؟

وقتی صفحه ای را با برنامه نویسی ایجاد می کنید، کدها و محتواهای مختلفی را در خود جای می دهد. در زمان لود صفحه، همه این موارد خوانده می شوند تا در نهایت، به مخاطب نشان داده شوند. حالا اگر در این کدها یا محتواها تغییری ایجاد کنید، کل صفحه باید دوباره بارگیری شود.

اما ایجکس کمک می کند تا درگیر این دوباره کاری نشوید. در واقع، فقط بخش های تازه را مجددا لود می کند و بخش های قبل را حفظ می کند. در نتیجه سرعت بارگیری صفحه بیشتر می شود و کار مخاطب راحت تر می شود.

در قسمت دیگری از گام اول نقشه راه بک اند، با Files، RegEx، Datetime، JSON، Cookie Session آشنا می شوید و آن ها را یاد می گیرید. آشنا شدن با هر یک از این اسم های به ظاهر سخت، زمان زیادی نمی برد. اما بخش مهم ماجرا، یاد گرفتن کاربرد و عملکرد هر کدام است. پس تمرین بخش مهمی از کار شما خواهد بود.

نقشه راه یادگیری بک اند

گام دوم، دیتابیس

هر سایت داده های مختلفی دارد. این اطلاعات باید در فضایی ذخیره شوند؛ به این فضای ذخیره سازی، پایگاه داده یا دیتابیس گفته می شود. یکی از وظایف برنامه نویس بک اند، آشنایی با دیتابیس و کار کردن با آن است. برای استفاده بهتر از این فضاها، باید در مورد MySQL، PDO و Security Concepts اطلاعات کسب کنید.

SQL یک زبان برنامه نویسی Query ساختار‌یافته یا Structured Query Language است که اکثر دیتابیس ها از آن برای تعریف داده ها، اصلاح و جست و جوی آن ها استفاده می کنند.

پس در گام دوم از نقشه راه بک اند، به سراغ این موارد می رویم. اگر تا اینجا پیش بروید، با بخش مهمی از دانش لازم برای برنامه نویسی Back-End آشنا شده اید. اینجا زمانی است که باید روی آموخته های خود، کار کنید و با تمرین پیوسته، دانش را به مهارت تبدیل کنید. اما یک نکته خیلی مهم وجود دارد.

یادگیری برنامه نویسی، حفظ کردن کدها و مطالب مختلف نیست. به جای آن، باید کارکرد هر مورد را درک کنید تا بتوانید در جای مناسب، از آن استفاده ببرید. به همین دلیل است که روی تمرین تاکید بیشتری داریم.

گام سوم، PHP پیشرفته

مفاهیمی که تا اینجا یاد گرفته اید، پایه و اساس برنامه نویسی بک اند است. حالا باید به سمت کارهای حرفه ای تر و فعالیت های تخصصی پیش بروید. در بوت کمپ های کار و کمپ به این موضوعات پرداخته می شود:

  • OOP
  • AutoLoading
  • Git
  • GitHub
  • MVC
  • SOLID
  • Design Pattern

گام چهارم، آشنایی با فریمورک لاراول

لاراول یک فریمورک متن باز یا Open Source رایگان بوده که با استفاده از PHP ایجاد شده است. این Framewok به برنامه نویسان کمک می کند تا فرایند طراحی و توسعه وب، حتی نمونه های پیچیده را با سرعت و سادگی بیشتری پیش ببرند.

یکی از مزیت های مهم لاراول، میزان کاربرد آن است. به دلیل مزیت ها و کارایی لاراول، این فریمورک توسط برنامه نویسان مختلف در سرتاسر دنیا استفاده می شود.

البته به غیر از Laravel فریمورک های دیگری نیز وجود دارد؛ اما برنامه نویسان علاقه بیشتری به این نمونه دارند. حتی اگر فرصت های شغلی این حوزه را بررسی کنید، تسلط بر لاراول یکی از مهارت های لازم است که در آگهی های شغلی بیشتری تکرار می شود.

علاوه بر این، در چهارمین قدم از نقشه راه بک اند موضوعاتی مثل Routing، Controllers Blade، DB، Migration، Eloquent، Authorization، event، Listener، Observer Job و Queue هم مهم هستند و دانستن آن ها برای برنامه نویس بک اند لازم است.

چطور برنامه نویس بک اند شویم؟

گام پنجم، سرور

اگر اهل بازی و گیم نت رفتن باشید، احتمالا اسم سرور و شبکه و این چیزها به گوشتان آشناست. معمولا برای بازی هایی که در این محیط انجام می شود، همه سیستم ها به هم وصل می شوند و یک کامپیوتر به عنوان مرکز آن ها قرار می گیرد. این تعریف ساده ای از سرور است.

اما از دید تخصصی تر، سرورها ابر رایانه هایی هستند که همیشه به شبکه اینترنت وصل هستند و داده های بسیار زیادی را پردازش می کنند. حالا این فرایند به چه کاری می آید؟

شما به عنوان کاربر مطلبی را سرچ می کنید و بر حسب نیاز خود، وارد یک سایت می شوید. سایت ها داده های خود را روی این سرورها ذخیره می کنند و در زمان نیاز کاربر، آن را پردازش کرده و برای فرد آماده می کنند. این فرایند، بسته به قدرت سرور، در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می شود و در نهایت، کاربر اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت می کند. اما ارتباط این فرایند با برنامه نویسی بک اند چیست؟

در برنامه نویسی بک اند دقیقا به همین موارد پرداخته می شود. در واقع، ارتباط بین سایت و سرورها به شیوه ای بهینه شکل می گیرد تا بهترین عملکرد ایجاد شود. به همین دلیل، برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای در حوزه Back-End ، باید این گام را هم در نقشه راه بک اند با قدرت طی کنید.

مسیر میانبر برای عبور از نقشه راه بک اند

تا اینجا، با یک نقشه راه بک اند استاندارد آشنا شدید. اگر بخواهید خودتان به شکل خودآموز این مسیر را طی کنید، ممکن است مدت زیادی طول بکشد؛ مثلا یک سال یا بیشتر. از آن جایی که تجربه کافی را هم در این زمینه ندارید، این احتمال وجود دارد که بعضی بخش ها را با اهمیت و جدیت کمتری دنبال کنید.

اما اگر می خواهید این آموزش ها را در مدت کوتاه تر و با سرفصل های کامل طی کنید، بهتر است از راه میانبر بروید؛ این راه، شرکت در دوره های بوت کمپ برنامه نویسی بک اند است.

آکادمی کار و کمپ این بوت کمپ را در مدت حدودی ۳ تا ۴ ماه برگزار می کند. با شرکت در این دوره آموزشی، شما از صفر به یک برنامه نویس بک اند ماهر تبدیل می شوید. از آن جایی که این دوره با تمرین و پروژه عملی همراه است، در نتیجه مهارت لازم را هم به دست می آورید. ضمنا از این پروژه ها می توانید به عنوان نمونه کار استفاده کنید تا فرایند استخدام را سریع تر طی کنید.

به طور کلی، نقشه راه بک اند شامل ۵ گام اساسی است که برای برنامه نویس شدن، باید آن ها را با تمرین زیاد طی کنید. اگر می خواهید این کار را در یک محیط آموزشی منسجم و با تدریس اساتید حرفه ای طی کنید، فقط کافیست با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرداخت به صورت نقدی می باشد
مجموع هزینه ای که پرداخت می کنید: .2.900.000  تومان