برنامه نویسی بک اند یک حوزه مهم و حیاتی در توسعه وب است. برنامه نویسان بک اند مسئولیت ایجاد ساختار و منطق پشت صحنه وبسایت ها و برنامه های تحت وب را بر عهده دارند. آن ها با استفاده از زبان ها و فریمورک های مختلف، پایگاه داده ها، وب سرویس ها و سرورها، امکان ارائه خدمات بی نظیر و عملکرد بهینه سایت را فراهم می کنند.
بازار کار برنامه نویس بک اند در حال رشد و توسعه است. با توجه به افزایش استفاده از فناوری های وب و نیاز به برنامه نویسان ماهر در این حوزه، تقاضا برای برنامه نویسان بک اند تازه کار نیز افزایش یافته است. شرکت های تکنولوژی و نرم افزاری، استارتاپ ها و شرکت های بزرگ تر، همگی به دنبال برنامه نویسان بک اند با تجربه و ماهر هستند و برخی از آن ها، با جذب نیروهای تازه کار و پرورش آن ها، نیروی ماهر خود را در بلند مدت تامین می کنند.
در این مقاله به بررسی بازار کار برنامه نویس بک اند تازه کار می پردازیم؛ با ما همراه باشید.
حقوق برنامه نویس بک اند تازه کار
حقوق برنامه نویس بک اند تازه کار بسته به عوامل مختلفی مانند موقعیت مکانی، تجربه برنامه نویس، سطح مهارت و پیچیدگی پروژه های مختلف، شرایط کارفرما و مواردی از این قبیل متفاوت است. در ایران، حقوق برنامه نویس بک اند تازه کار معمولاً رقمی نزدیک به دستمزد تصویب شده قانون کار در هر سال است.
با توجه به منابع موجود، میزان حقوق برنامه نویس بک اند تازه کار در ایران معمولاً در بازه ۵ تا ۱۰ میلیون تومان در ماه است. البته لازم به ذکر است که هر سال این میزان حقوق افزایش جزئی از سمت اداره کار و افزایش قابل توجهی متناسب با مهارت و تجربه برنامه نویس از سوی کارفرما خواهد داشت.
برنامه نویس back-end چه وظایفی را برعهده دارد؟
وظایف اصلی یک برنامه نویس بک اند در ۱۰ بخش اصلی قرار داشته و هر بخش حساسیت های زیادی دارد. در ادامه به معرفی هر یک از بخش های مهم و وظایف دوولوپر بک اند می پردازیم. در این خصوص نقشه راه بک اند نیز کمک زیادی به شما می کند.
۱. طراحی و توسعه منطق برنامه
برنامه نویس Back-end وظیفه دارد منطق برنامه را با استفاده از زبان های برنامهنویسی سمت سرور مانند Python ،Java، PHP و Ruby on Rails طراحی و پیاده سازی کند. این منطق شامل پردازش درخواست های کاربر، تعامل با پایگاه داده و سایر سیستم ها و تولید پاسخ های مناسب است.
برای مثال در یک فروشگاه آنلاین، برنامه نویس Back-end منطق مربوط به اضافه کردن محصول به سبد خرید، محاسبه قیمت نهایی، و پردازش پرداخت را پیاده سازی می کند.
۲. مدیریت پایگاه داده
ایجاد، مدیریت و نگهداری پایگاه داده یکی از وظایف کلیدی برنامهنویسان Back-end است. آنها باید با انواع مختلف پایگاه داده مانند SQL، NoSQL و MongoDB آشنا باشند و بتوانند به طور کارآمد با آنها کار کنند.
برای مثال برنامه نویس Back-end باید جداول پایگاه داده را طراحی کند، داده ها را ذخیره و بازیابی و از صحت و یکپارچگی داده ها اطمینان حاصل نماید.
۳. پیاده سازی API ها
برنامه نویسان Back-end برای ایجاد رابط های برنامه نویسی کاربردی (API) جهت تعامل با برنامه های دیگر، وب سایت ها و دستگاه های مختلف، از فریم ورک های مختلف استفاده می کنند. این API ها باید امن، قابل اعتماد و کارآمد باشند. یک API می تواند برای دریافت اطلاعات مربوط به محصولات یک فروشگاه آنلاین، توسط یک برنامه موبایل استفاده شود.
۴. بهینه سازی عملکرد
برنامه نویسان Back-end باید با استفاده از تکنیک های مختلف، عملکرد برنامه را بهینه سازی کنند تا سرعت، پاسخگویی و مقیاس پذیری آن را افزایش دهند. برنامه نویس Back-end می تواند با استفاده از حافظه پنهان (caching) و الگوریتم های کارآمد، سرعت پردازش درخواست ها را افزایش دهد.
۵. عیب یابی و رفع اشکال
بخش جدایی ناپذیر از کار برنامه نویسی، عیب یابی و رفع اشکال کدهاست. برنامه نویسان Back-end باید مهارت حل مسئله قوی داشته باشند تا بتوانند مشکلات برنامه را به سرعت شناسایی و حل کنند. اگر یک برنامه به درستی کار نمی کند، برنامه نویس Back-end باید خطاها را پیدا کرده و آنها را رفع کند.
۶. افزایش امنیت
برنامه نویسان Back-end باید از اصول امنیتی برنامه نویسی آگاه باشند و اقدامات لازم را برای امن کردن برنامه ها و پایگاه های داده در برابر حملات سایبری انجام دهند.
برنامه نویس بک اند باید از رمزنگاری برای محافظت از داده های حساس استفاده کند و از روش های احراز هویت و مجوز قوی برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به برنامه استفاده کند.
۷. تست و استقرار
برنامه نویسان Back-end باید قبل از استقرار برنامه در محیط های تولید، آن را به طور کامل تست و آزمایش کنند. آنها باید با ابزارها و تکنیک های مختلف تست مانند تست واحد، تست ادغام و تست عملکرد آشنا باشند.
۸. آشنایی با سیستم عامل های مهم
برنامه نویسان Back-end باید با سیستم عامل های مختلف مانند Linux و Windows و نحوه کار با آنها آشنا باشند. برنامه نویس بک باید بتواند برنامه های Back-end را در سرورهای لینوکس یا ویندوز نصب و پیکربندی کند.
۹. توانایی کار با انواع فریم ورک ها
برنامه نویسان Back-end برای توسعه برنامه های خود از فریم ورک های مختلفی مانند Django، Laravel و Spring Boot استفاده می کنند. تسلط بر این فریمورک الزامی و اجباری است.
۱۰. یادگیری مستمر و همسو با پیشرفت تکنولوژی
دنیای برنامه نویسی دائما در حال تغییر و تحول است، لذا برنامه نویسان Back-end باید به طور مداوم در حال یادگیری و به روز باشند. مطالعه مقالات و کتاب های مربوط به برنامه نویسی، شرکت در دوره های آنلاین شرکت ها و… در این زمینه بسیار موثر هستند.
چگونه از بک اند درآمد داشته باشیم؟
برای کسب درآمد از برنامه نویسی بک اند، توجه به روش های زیر می تواند مفید باشد:
- کار به عنوان برنامه نویس بک اند در شرکت های مختلف
- فعالیت در قالب برنامه نویس بک اند آزاد (فریلنسری)
- طراحی و توسعه وب سایت
- مدرس بوت کمپ بک اند شوید
شرکت های تکنولوژی محور و نرم افزاری، شرکت های استارتاپی و بزرگ در اکثر مواقع به دنبال برنامه نویسان بک اند تازه کار مستعد هستند و سعی دارند در بلند مدت با آموزش اصولی افراد، نیروی باتجربه و حرفه ای داشته باشند. برخی از این شرکت ها حتی برای نیروهای تازه وارد و کارآموز خود نیز حقوق در نظر گرفته اند.
اگر به صورت فریلنسری کار می کنید، می توانید پروژه های مختلفی را برای خود پیدا کرده و با مشتریان مختلف همکاری داشته باشید. این روش، به شما اجازه می دهد تا درآمد بیشتری داشته باشید و بازه زمانی کار خود را متناسب با برنامه شخصی خودتان تنظیم کنید.
به عنوان یک برنامه نویس بک اند، می توانید وب سایت های مختلفی را طراحی و توسعه دهید. این روش به شما فرصت می دهد که به صورت آزاد کار کنید و درآمد خوبی از فروش وبسایت ها یا فروش کالا و خدمات در آن ها داشته باشید.
اگر به مهارت های برنامه نویسی بک اند تسلط خوبی دارید، می توانید به عنوان مدرس و مشاور در بوت کمپ برنامه نویسی بک اند فعالیت کنید.
راه های افزایش حقوق برنامه نویس بک اند
اگر شما هم به عنوان یک برنامه نویس تازه کار در حوزه بک اند، به دنبال افزایش حقوق و درآمد خود هستید، می توانید از روشهایی که در ادامه گفته می شود، استفاده کنید:
افزایش مهارت های خود
با بهبود مهارت های خود در برنامه نویسی، می توانید به کارتان ارزش افزوده بدهید و درآمد بیشتری کسب کنید. برای این منظور، می توانید به دوره های آموزشی مرتبط با برنامه نویسی بک اند مراجعه کنید و مهارت های خود را به روز کنید. برخی از مهارت هایی که برای افزایش توانمندی برنامه نویس مهم هستند، عبارتاند از:
- زبان های برنامه نویسی: برای برنامه نویسی بک اند، زبان هایی مانند Java، Python، PHP و #C بسیار مورد توجه هستند. برای افزایش مهارت در این زبانها، می توانید از دورههای آموزشی مرتبط با آن ها استفاده کنید.
- پایگاه داده: افزایش توانایی در کار با پایگاه داده یکی دیگر از مهارت های بسیار مهم است. با فراگیری این مهارت، می توانید در راستای بهینه سازی دیتابیس ها و ایجاد پایگاه داده مناسب فعالیت کنید.
- توانایی کار با API: یکی دیگر از توانایی های مهم برای برنامه نویسی بک اند، توانایی کار با API است.
- توانایی کار با سرورها: در زمینه بررسی وضعیت پایداری سایت که در برخی از پروژه ها به وسیله برنامه نویس انجام می شود، توانایی کار با سرورها کاربردی خواهد بود.
کار به عنوان برنامه نویس بک اند فریلنسر
یکی دیگر از روش هایی که به شما امکان دریافت حقوق و مزایای بیشتری را می دهد، کار به عنوان برنامه نویس فریلنسر است. از این رو، می توانید از طریق سایت های فریلنسری یا به صورت مستقل اقدام به فعالیت کنید.
کار به عنوان برنامه نویس بک اند در شرکت های بزرگ
با کار به عنوان برنامه نویس بک اند در شرکت های بزرگ، امکان کسب درآمد بیشتر فراهم است. در این شرکت ها، معمولا پروژه های بزرگ تر و پیچیده تری وجود دارد که به افزایش مهارت، تجربه و درآمد منجر خواهد شد.
درآمد برنامه نویس بک اند بیشتر است یا فرانت اند؟
در زمینه مقایسه میزان حقوق و مزایای برنامه نویس بک اند و فرانت اند، باید ابتدا درباره تخصص هر یک صحبت کرد. برنامه نویسان را می توان در سه سطح تازه کار، مبتدی و ارشد تقسیم بندی کرد. واضح است که اگر برنامه نویس در هر حوزه تخصصی خود در سطح بالاتری قرار گرفته باشد، حقوق بیشتری نیز دریافت می کند.
در مقایسه دو سطح یکسان در حوزه بک اند و فرانت اند، باید گفت که به صورت کلی، برنامه نویس بک اند حقوق بیشتری دریافت می کند.
در این مقاله به بررسی بازار کار برنامه نویس بک اند تازه کار، میزان حقوق دریافتی او، مهارت های لازم و روش های کسب درآمد پرداختیم. برای فعالیت حرفه ای در حوزه برنامه نویسی بک اند، باید به زبان های برنامهنویسی مختلف، پایگاه داده، توانایی کار با API، تجربه کار با فریمورک ها و مفاهیم امنیتی تسلط داشت. امیدواریم مطالب ارائه شده، برای شما مفید باشد.
۴ پاسخ
سلام
ببخشید من می خوام وارد حوزه بک اند جاوا بشم ولی از بازار کارش مطمئن نیستم ایا میصرفه ادم وقت بزاره و برنامه نویس بک اند بشم
سلام
به قول معروف ورود داریم تا ورود!
خیلی ها با یه تصور فانتزی و غیرواقعی وارد دنیای بک اند میشن و بعد از یه مدت ازش زده میشن و میرن! این در حالیه که اگه واقعا علاقه داشته باشید یکمم آموزش خوب و درست ببینید؛ میشه به همه اینا رسید. اگه از نظر بازار کار دچار سردرگمی هستید هم باید بگم بازار کار برنامه نویسی بک اند خوبه اما طبیعیه که هرچقدر شما حرفه ای تر باشید میتونید درحواست حقوق بیشتری داشته باشید یا گزینه های بهتری روی میزتون قرار بگیره
سلام ممنون بابت مقاله خوبتون
امسال حقوق برنامه نویس back end چقدره؟
سلام
بستگی داره به پروژه هایی که میتونه دریافت کنه اما در دنیا در کمترین حالت با زبان مشهوری همانند PHP میشه حدود ۱۲۰۰ دلار