بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی

pc for programming

دسترسی سریع

سیستم برای برنامه نویس مثل آچار برای تعمیرکار و مکانیک است. هر چه قدر هم که برنامه نویس خوبی باشید و به ریزه کاری های این فن مسلط باشید، به ابزاری نیاز دارید که بتوانید این توانمندی را پیاده سازی کنید. به همین خاطر، انتخاب بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی یکی از چالش ها و سوالات افراد فعال در این حوزه است.

حالا سوالی که پیش می آید، این است که برای کار برنامه نویسی لپ تاپ گزینه بهتری است یا کامپیوتر شخصی و PC؟ جواب این سوال به خود فرد بستگی دارد. بعضی ها دوست دارند در جای ثابتی کار کنند؛ اما دسته دوم می خواهند در جاهای مختلفی کار کنند. البته این انتخاب به نوع کار هم بستگی دارد. برای کارهای سنگین که می تواند باعث گرم شدن سیستم شود، خنک کننده های قوی تری لازم است؛ در عین حال، توسعه وب به سیستم ساده تری نیاز دارد.

اما نکته بعد، انتخاب بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی است. این موضوع، به مشخصات آن و قطعات سازنده سیستم برمی گردد. در ادامه، قصد داریم نکاتی را برای انتخاب کامپیوتر مناسب برنامه نویسی بررسی کنیم. اگر در حال حاضر با این چالش سر و کار دارید، حتما تا پایان همراه ما باشید.

راهنمای خرید سیستم مناسب برای برنامه نویسی

برای انتخاب بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی باید به چند مورد دقت داشت. مادربرد، واحد پردازش مرکزی یا CPU، واحد پردازش گرافیکی یا GPU، درایو حالت جامد یا SSD، رم و … از جمله این موارد است. اما بهترین حالت برای هر یک از این ویژگی ها چیست؟

برای پاسخ به این سوال، باید به کاری که می خواهید انجام دهید، دقت کنید. اگر به تازگی برنامه نویسی را شروع کرده اید و در ابتدای مسیر هستید، استفاده از محصولات ساده تر کافی است. اما اگر می خواهید کارهای سنگین تری مثل هوش مصنوعی، تحلیل داده، ماشین لرنینگ و … را انجام دهید، باید از گزینه های قدرتمندتر استفاده کنید.

computer for programming

مادربرد مناسب برای برنامه نویسی

اگر می خواهید سیستم قدرتمندی برای کار خود اسمبل کنید، حتما باید مادربرد مناسبی داشته باشید. این قطعه، نگهدارنده سایر قطعات و برقرارکننده ارتباط آن هاست. پس اگر می خواهید بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی را اسمبل کنید، به چند نکته دقت داشته باشید.

قبل از هر چیز، مادربرد باید از پردازنده های نسل جدید پشتیبانی کند. اگر می خواهید از جدیدترین نمونه های پردازنده، یعنی نسل ۱۱، ۱۲ و ۱۳ استفاده کنید، به نوع مادربرد خود دقت کنید. نکته بعد، قابلیت ارتقا سیستم است. شاید در آینده نیاز باشد تا مقدار رم خود را افزایش دهید. پس دقت داشته باشید که مادربرد بیش از یک اسلات رم داشته باشد.

ضمنا نسل جدید رم ها، DDR4 و DDR5 است. مادربرد باید از این قطعات نیز پشتیبانی کند و بهترین عملکرد را ارائه دهد. در آخر، اگر مادربرد از ویژگی NVME پشتیبانی کند، سرعت بالاتری را به شما ارائه می دهد.

به طور کلی، اگر قصد خرید مادربرد را دارید و قیمت آن چندان برای شما ملاک نیست، می توانید از مادربردهای گیمینگ استفاده کنید. این محصولات ویژگی های خاصی دارند و برای نصب قطعات مختلف، اسلات های بیشتری در اختیار کاربر می گذارند. اما اگر قصد ندارید هزینه زیادی انجام دهید، از مادربردهای ساده تر با ویژگی های گفته شده استفاده کنید.

پردازنده مناسب برای برنامه‌نویسی

CPU های موجود در بازار بیشتر از نوع اینتل یا AMD هستند. نمونه رایج تر که برای کار برنامه نویسی هم توصیه شده، محصولات اینتل هستند. البته پردازنده های AMD RYZEN هم از محصولات قدرتمند بازار هستند.

برای خرید CPU به چند نکته دقت داشته باشید. مورد اول، نسل پردازنده است. جدیدترین نسل از پردازنده های اینتل، سری ۱۳ از این محصولات هستند. اگر می خواهید پردازنده شما تا چند سال برای تان کار کند، بهتر است از نسل های جدیدتر استفاده کنید.

گزینه بعد، میزان حافظه کش است. هر چه این مقدار بالاتر باشد، کار برنامه نویسی روان تر و با سرعت بیشتر پیش می رود. نکته بعد این است که پردازنده های ۶۴ بیتی گزینه بهتری برای اسمبل کردن بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی هستند. ضمنا هر چه تعداد هسته های پردازنده بیشتر باشد، قاعدتا گزینه قدرتمندتری خواهد بود.

به طور کلی، اگر می خواهید CPU ایده آلی خریداری کنید و البته قیمت آن چندان ملاک نیست، اینتل core i9 نسل ۱۳ انتخاب خوبی است. اما برای صرفه جویی در هزینه، می توانید از نسل ۱۲ یا ۱۱ و همچنین پردازنده های i7 نیز استفاده کنید.

cpu for programming

ظرفیت رم مناسب برای بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی

RAM یا Random Access Memory قطعه ای است که وظیفه نگهداری اطلاعات مورد پردازش توسط CPU را برعهده دارد. برای خرید این قطعه، دقت کنید که ظرفیت آن حداقل ۸ گیگابایت باشد. در حالی که رم ۱۶ گیگابایتی گزینه بهتری است.

نکته بعد، نسل و مدل این قطعه است. سعی کنید در خرید RAM از محصولات DDR4 و DDR5 انتخاب کنید. ضمنا فرکانس پایه این محصول نیز بسیار مهم است. رم هایی با حداقل فرکانس پایه ۲ گیگاهرتز گزینه مناسبی برای کار برنامه نویسی هستند.

ram for programming

هارد مناسب برای برنامه نویسی

هارد حافظه ذخیره سازی کامپیوتر است. این قطعه حالت های مختلفی دارد؛ اما نمونه های HDD و SSD رایج تر هستند. هارد SSD تکنولوژی به روزتری دارد و می تواند سرعت بهتری ارائه کند. به همین دلیل، توصیه می شود از این نوع حافظه در سیستم کامپیوتری خود استفاده کنید. به طور کلی، بهتر است میزان حافظه کامپیوتر شما حداقل ۵۱۲ گیگابایت باشد. ضمنا برخورداری از تکنولوژی nvme سرعت کار را بالاتر می برد.

برای برنامه نویسی، چه کارت گرافیکی بخریم؟

آخرین قطعه ای که بررسی می کنیم، کارت گرافیک است. این نکته را بدانید که بعضی از CPU ها دارای کارت گرافیک داخلی هستند. این قابلیت دو وظیفه مهم را روی دوش پردازنده می گذارد. به همین دلیل، توصیه می شود از چنین محصولاتی استفاده نکنید.

برای خرید کارت گرافیک مناسب برنامه نویسی، برند Nvidia و مدل GTX گزینه بسیار خوبی است. این محصولات خود به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که می توانید متناسب با نیاز و بودجه خود، بهترین گزینه را بخرید.

تا اینجا، به بررسی تک تک قطعات مورد نیاز برای اسمبل کردن بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی پرداختیم. اما برنامه نویسی خود به دسته ها و شاخه های مختلفی تقسیم می شود. در ادامه، ویژگی های سیستم مناسب برای هر یک از این موارد را به دقت بررسی می کنیم.

gpu for programming

سیستم مناسب برای برنامه نویسی اندروید

برنامه نویسی اندروید در محیط اندروید استودیو (Android Studio) انجام می شود. این محیط به سخت افزار قدرتمندی نیاز دارد. بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی اندروید باید چند ویژگی خاص داشته باشد.

اگر می خواهید عملکرد روان و سریعی داشته باشید، خرید CPU core i7 نسل ۱۰ به بعد گزینه خوبی خواهد بود. در کنار آن، استفاده از رم ۱۶، کارت گرافیک Nvidia GTX 1060 و هارد SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت شما را به نتیجه ای که می خواهید، خواهد رساند.

سیستم مناسب برای برنامه نویسی وب

برنامه نویسی وب نسبت به اندروید در محیط های بسیار ساده تر هم قابل انجام است. به همین دلیل، داشتن یک سیستم ساده با هزینه کمتر هم کار شما را راه می اندازد. برای این کار، می توانید از CPU i5 هم استفاده کنید. حتی برای رم هم می توانید از موارد ۸ گیگابایتی هم استفاده کنید. البته اگر به دنبال بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی هستید، می توانید از قطعاتی با ویژگی بهتر استفاده کنید.

بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی

سیستم مناسب بازی سازی

بازی سازی یکی دیگر از شاخه های پرطرفدار برنامه نویسی است. در تهیه بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی بازی هم باید از سخت افزار قدرتمندی استفاده کنید. البته انتخاب این قطعات به نوع بازی هم بستگی دارد. اما به طور کلی، داشتن پردازنده core i7 نسل ۱۰ و بالاتر یا RYZEN 5، رم ۱۶ گیگابایت و حافظه SSD 512 گیگابایتی می تواند کار شما را به خوبی راه بیندازد.

نکته بعد، موتور بازی سازی است. موتور Unity یکی از نمونه های رایج و پرکاربرد برای ساخت بازی های مختلف است. بر اساس اعلام سایت این موتور بازی سازی، برای کار با آن بهتر است این موارد را در کامپیوتر خود داشته باشید:

  • پردازنده Intel Core i7- 11700, Intel Core i7-12700 یا بالاتر AMD Ryzen 5 5600 – Ryzen 7 3800X یا بالاتر
  • رم ۸ گیگابایت از نوع DDR4 یا بالاتر
  • GPU کارت گرافیک NVIDIA RTX 3060 یا بالاتر

تاثیر قطعات سخت افزاری روی کیفیت برنامه نویسی شما

کار برنامه نویسی به طور عادی، با چالش های مختلفی سر و کار دارد. شما باید بتوانید با تمرکز بالا، از پس این چالش ها بر بیایید. پس بهتر است بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی را تهیه کنید تا خیالتان از این جهت راحت باشد. در غیر این صورت، باید با مشکلات سخت افزاری هم دست و پنجه نرم کنید که حتما اعصاب تان را خرد می کند.

بنابراین، تلاش کنید برای کار خود، سیستمی بالاتر از حداقل ها تهیه کنید. البته اگر در ابتدای مسیر باشید، این موارد هم می توانند کار شما را پیش ببرند. اما احتمالا در آینده نزدیک نیاز به ارتقا سیستم خود داشته باشید.

در مجموع، خرید بهترین سیستم کامپیوتر برای برنامه نویسی به نوع و سطح کار شما، بودجه و … مربوط است. اگر می خواهید در کار خود، با سرعت بیشتری پیش بروید و با مشکلات احتمالی رو به رو نشوید، سعی کنید کامپیوتر قوی تری اسمبل کنید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرداخت به صورت نقدی می باشد
مجموع هزینه ای که پرداخت می کنید: .2.900.000  تومان