توسعه وب چیست؟ آشنایی با ۳ رشته کاربردی برای توسعه دهنده وب

web developer

دسترسی سریع

هر روزی که می گذرد، به تعداد کسب و کارهای آنلاین اضافه می شود. خیلی از این آنلاین شاپ ها در کنار صفحه خود در شبکه های اجتماعی، سایت هم ایجاد می کنند. علاوه بر این، افراد برای برندسازی شخصی یا مسائل این چنینی، سایت ایجاد می کنند. پس دور از ذهن نیست که تعداد سایت ها روز به روز افزایش یابد. طبق اعلام گوگل در سال ۲۰۲۰، بیش از ۱ و نیم میلیارد وبسایت در فضای اینترنت وجود داشت. این یعنی تمام مشاغل مرتبط با این حوزه مثل توسعه وب بازار کار جذابی دارند.

توسعه دهنده وب وظیفه دارد اسکلت و چارچوب بخش های مختلف یک سایت را ایجاد کند؛ سپس ظاهری جذاب به آن بدهد. در این بین، باید عملکرد خوب و سرعت بالای سایت هم در نظر گرفته شود. این موارد بخشی از وظایف یک توسعه دهنده سایت است.

در ادامه این مطلب، قصد داریم به طور دقیق تر این حوزه شغلی را بررسی کنیم و راه موفقیت در آن را بیان کنیم. اگر به این زمینه کاری و به طور کلی، شروع برنامه نویسی علاقه دارید، تا پایان با کار و کمپ همراه باشید.

Web Development چیست؟

  Development به معنی توسعه دهنده است. همانطو که از این کلمه مشخص هست، دوستانی که داخل این زمینه فعالیت می کنند؛ وظیفه نگهداری، ساخت و بهینه سازی وب سایت ها و برنامه های تحت وب را بر عهده دارند. این فرآیند از برنامه نویسی، طراحی، محتوا و بازاریابی تشکیل شده است.

برنامه نویسی تحت وب زبان های HTML، CSS، JavaScript، Python، PHP، Java را شامل می شود. طراحی وب که به اصول طراحی گرافیکی یعنی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) ارتباط دارد. بازاریابی یا همان دیجیتال مارکتینگ بخشی از کار یک توسعه دهنده وب است، که با محتوای تصویری و منتی ای که ارائه می کند. بتواند کالا یا خدمات خود را به فروش برساند.

منظور از توسعه وب چیست؟

منظور از توسعه وب، همه فعالیت هایی است که برای ایجاد یک سایت انجام می شود. این فعالیت از ایجاد ساختار و چارچوب اولیه سایت شروع می شود و تا ایجاد ظاهر بصری جذاب ادامه می یابد. در این بین، باید ارتباط بین سایت و سرور و همچنین سایت و کاربر به خوبی برقرار شود. در واقع توسعه دهنده وب در دو زمینه بک اند و فرانت اند فعالیت می کند.

البته در رابطه با ایجاد سایت جذاب و کاربردی، همه چیز به این دو رشته تخصصی ختم نمی شود. برای رسیدن به سایتی که رابط کاربری جذابی داشته باشد، طراحی وب هم نقش مهمی دارد. اما تفاوت طراحی و توسعه وب چیست؟

توسعه وب

تفاوت طراحی و توسعه وب چیست؟

همان طور که گفتیم، توسعه وب به دو حوزه اصلی فرانت اند و بک اند تقسیم می شود. البته برخی از برنامه نویسان وب در هر دو رشته به تخصص می رسند و با عنوان فول استک دولوپر (Developer Full Stack) شناخته می شوند. این موضوع می تواند درآمد برنامه نویس وب را افزایش دهد.

اما طراح وب، بیشتر در زمینه طراحی رابط کاربری و UI / UX فعالیت می کند. در واقع آن ها تلاش می کنند تا با طراحی ظاهری زیبا همراه با رعایت اصول دسترسی ساده کاربران، تجربه ای لذت بخش برای افراد فراهم کنند.

پس اگر می خواهید سایتی داشته باشید که به خوبی و با سرعت مناسب عمل کند، باید از توسعه وب کمک بگیرید. اما برای ایجاد رابط کاربری جذاب و رسیدن به تجربه کاربری بهتر، باید از طراحی وب استفاده کنید. به کار بردن طراحی و توسعه وب در کنار هم، سایت را به بهترین حالت خود تبدیل می کند.

زبان های مورد نیاز برای توسعه دهنده وب

برای برنامه نویسی وب، چند زبان کاربرد بیشتری دارند. برخی از آن ها به عنوان زبان کدنویسی شناخته می شوند؛ در حالی که اکثر موارد، زبان برنامه نویسی هستند. نمونه هایی از زبان های کاربردی در توسعه وب عبارتند از:

  • پایتون
  • PHP
  • HTML / CSS
  • جاوا اسکریپت
  • و …

برخی از این زبان ها، بیشتر در برنامه نویسی بک اند استفاده می شوند. اما نمونه هایی مثل جاوا اسکریپت بیشتر در حوزه فرانت اند کارایی دارند. البته این طور نیست که زبانی مثل Java Script فقط در فرانت استفاده شود؛ بلکه کارایی بیشتری در این حوزه دارد.

توسعه وب چه حوزه هایی را شامل می شود؟

تا اینجا متوجه شدیم که توسعه وب چیست، چه تفاوتی با طراحی وب دارد و زبان های پرکاربرد در توسعه وب کدام موارد است. اما چند بار در مورد فرانت اند و بک اند صحبت کردیم و اشاره کوتاهی به آن ها داشتیم. این دو، حوزه های اصلی در توسعه وب هستند.

در ادامه، به طور دقیق تر درباره این دو و همچنین توسعه دهنده فول استک صحبت خواهیم کرد و وظایف هر یک را بررسی می کنیم. اگر دوست دارید برنامه نویسی وب را یاد بگیرید، پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید تا به دید بهتری نسبت به حوزه های مختلف آن برسید.

توسعه دهنده بک اند (Back End)

برنامه نویسی بک اند به نام برنامه نویسی سمت سرور یا Server Side هم شناخته می شود. در این بخش، توسعه دهنده وظیفه دارد ساختار اساسی سایت را ایجاد کند و بین آن و سرور ارتباط برقرار کند. در این زمینه، بیشتر از زبان هایی مثل CSS / HTML، پایتون و PHP استفاده می شود.

اگر قصد یادگیری این حوزه از برنامه نویسی را دارید، به این نکته دقت داشته باشید که احتمالا کار سخت تری نسبت به یادگیری فرانت اند در پیش خواهید داشت. به طور کلی، کار در این زمینه کمی پیچیده تر است؛ اما معمولا حقوق توسعه دهند بک اند در ایران و سایر کشورها نسبت به فرانت بالاتر است.

به طور کلی، این مثال بین توسعه دهندگان وب رایج است که می گویند اگر برنامه نویسی سایت مثل یک کوه یخ باشد، قسمت زیر آن که توسط کاربر دیده نمی شود، همان بک اند است. اما بخشی که از آب بیرون است و توسط کاربر دیده می شود، به برنامه نویسی فرانت تشبیه می شود.

توسعه سمت سرور وب

برنامه نویسانی که در زمینه سمت سررور وب یا بک اند کار می کنند. وظایف متفاوتی مثل پردازش اطلاعات، ذخیره سازی داده ها و مدیریت تعامل ها را بر عهده دارند. این برنامه نویسان با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP، Python، Java وب را توسعه می دهند.

همعه ما میدانیم که وب سایت ها برای اجرا شدن نیاز به سرور ها دارند به همین دلیل برنامه نویسانی که در زمینه بک اند فعالیت می کنند، باید بتوانند وب سایت را به راحتی روی سرور ها پیاده سازی و پیکربندی کنند.

همانطور که گفتیم، توسعه دهنده وب، وظیفه ایجاد، مدیریت و ارتقای منطق و عملکرد وب سایت ها و برنامه های سمت وب را انجام می دهد. این افراد با استفاده از مجموعه ای از ابزارهای مختلف، تجربه ای کارآمد و جذاب را برای کاربران رقم می زنند. این برنامه نویسان، سمت سرور هستند و از زبان های پایتون، جاوا، PHP و.. استفاده می کنند. برنامه نویسان به فریم ورک، پایگاه داده، ابزارهای مدیریت کد، پلتفرم مجازی سازی، ابزارهای تست و دیباگ برای نوشتن کدها نیاز دارند.

front end for web developer

توسعه دهنده فرانت اند (Front End)

توسعه دهنده فرانت اند وظیفه دارد تا با استفاده از زبان هایی مثل جاوا اسکریپت، به ساختار ایجاد شده پویایی و جذابیت بیشتری بدهد. اگر بخواهیم رابطه این دو حوزه را به بدن انسان تشبیه کنیم، اسکلت اولیه توسط بک اند ایجاد می شود. توسعه دهنده فرانت روی آن پوست می کشد تا زیبایی و جذابیت بیشتری پیدا کند.

از آن جایی که کاربر با این بخش سر و کار دارد، به آن برنامه نویسی سمت کاربر یا Client Side هم گفته می شود. برای فعالیت در این حوزه، بهتر است با نقشه راه فرانت و یادگیری آن آشنا باشید. شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان، با کار و کمپ در تماس باشید.

توسعه سمت رابط کاربری

برنامه نویسان در این فرایند به توسعه صفحات وب می پردازند و در زمینه ظاهر سایت فعالیت می کنند. مثلا در چیدمان صفحه و انیمیشن ها و فرم ها فعالیت می کنند. وظیفه اصلی توسعه دهنده سمت وب طراحی رابط کاربریست که کاربر مستقیم با آن فعالیت دارد.

برنامه نویسان فرانت اند و گرافیست هایی که مشغول به فعالیت هستند با استفاده از  Figma صفحات وب را طراحی می کنند. این افراد با استفاده از رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX)  صفحه جذابی برای کاربر به وجود می آورند.

این برنامه نویسان با استفاده از زبان برنامه نویسی HTML، CSS و JavaScript برای ایجاد تعامل در صفحات وب بعد از اجرا به اشکال زدایی و برطرف کردن مشکل می پردازند این افراد نیاز به مهارت طراحی، برنامه نویسی، حل مسئله و مهارت های ارتباطی در بین اعضای تیم نیاز دارند.

اگر فرد خلاقی هستید و عاشق تنوع اید این زمینه به شما کمک می کند تا با استفاده از خلاقیتتان رابط کاربری جذابی ایجاد کنید. این زمینه نسبتا آسان است و نیاز به تکرار و تمرین فراوان دارد که شما را به مهارت برساند.

ابزارهای مورد استفاده در توسعه سمت کاربر وب

هر وقت اسم از توسعه سمت کاربر وب میاد، منظورمون فرانت اند هست. برنامه نویس های فرانت اند از ابزارهای مختلفی استفاده می کنند. اگر بخواهیم خیلی کلی دسته بندی کنیم، باید بگم برنامه نویس، نیاز داره به یک ویرایشگری که کدها را ویرایش کند. دومین نیازش، فریمورک جاوا اسکریپت که متفاوت هستند. ابزار بعدی که استفاده می کنند کتابخانه های جاوا اسکریپت و ابزار طراحی و آخرین ابزار ابزار تست هستند. این ابزارها به ما این امکان را می دهند که اشکالات کد را بر طرف کرده و کدها را تصحیح کنیم.

توسعه دهنده Full Stack

افراد دیگری که در توسعه وب حضور دارند، فول استک دولوپرها هستند. این افراد، به تسلط و تجربه خوبی در هر دو حوزه فرانت اند و بک اند رسیده اند. در واقع، یک برنامه نویس می تواند کار را در دو بخش Server Side و Client Side پیش ببرد.

برای تبدیل شدن به توسعه دهنده فول استک، باید زبان های مورد استفاده در فرانت اند و بک اند را به خوبی یاد بگیرید و در آن ها به تخصص و تسلط برسید. بنابراین، برای رسیدن به چنین جایگاهی در تیم ها و شرکت ها، کار سختی در پیش دارید.

back end for web developer

در مجموع، توسعه دهنده وب یکی از تخصص های مورد نیاز در عصر دیجیتال است. افراد و کسب و کارهای زیادی دوست دارند در این فضا حضور داشته باشند. به همین دلیل، تقاضا برای تخصص های مرتبط با این حوزه از جمله برنامه نویسی وب بسیار زیاد است.

اگر دوست دارید به عنوان توسعه دهنده وب در تیم ها و شرکت ها فعالیت کنید، باید به طور درست آموزش ببینید. این کار می تواند به طور خودآموز یا شرکت در دوره های مختلف انجام شود. اما بر اساس تجربه، یکی از بهترین شیوه های یادگیری، بوتکمپ است. در بوتکمپ ها آموخته های خود را در پروژه های عملی وارد می کنید و می توانید تجربه بیشتری کسب کنید. اگر دوست دارید از این طریق به دنیای برنامه نویسی وارد شوید، حتما با ما در تماس باشید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرداخت به صورت نقدی می باشد
مجموع هزینه ای که پرداخت می کنید: .2.900.000  تومان