راه های کسب درآمد از برنامه ‌نویسی فرانت اند و بک اند

راه های کسب درآمد از برنامه ‌نویسی فرانت اند و بک اند و فول استک

دسترسی سریع

برنامه نویسی فرانت اند و بک اند از رشته های شغلی پر درآمدی هستند که بازار کار خوبی دارند. فرانت اند به توسعه و طراحی قسمت های قابل مشاهده و تعاملی ‌سایت می پردازد. اما بک اند به توسعه و مدیریت بخش های پنهان و عملیاتی مربوط است. راه های کسب درآمد از برنامه نویسی بسیار است؛ اما ابتدا باید بدانید front-end و back-end کار مسئول کدام قسمت سایت هستند.

 برنامه نویسان فرانت مسئولیت ایجاد رابط کاربری زیبا و کارآمد را بر عهده دارند تا کاربران بتوانند به راحتی با سایت ها تعامل کنند. از سوی دیگر، برنامه نویسان back end مسئولیت ایجاد و مدیریت سرورها، پایگاه داده ها و منطق سایت را بر عهده دارند. نتیجه آن، عملکرد سریع تر و بهینه تر وبسایت است.

برای توسعه یک ‌سایت کامل، نیاز به تیمی ‌از برنامه نویسان هر دو حوزه است تا به طور هماهنگ با یکدیگر کار کرده و نتیجه را به درستی طراحی کنند. در این مقاله، به معرفی راه های کسب درآمد از برنامه نویسی فرانت اند، بک اند و فول استک خواهیم پرداخت.

چگونه از برنامه نویسی کسب درامد کنیم؟

راه های کسب درآمد از برنامه نویسی به دسته های مختلفی تقسیم می شود. یکی از ساده ترین و کم ریسک ترین شیوه ها، استخدام در شرکت های مختلف است. اگر در تخصص خود به مهارت و تجربه خوبی برسید، می توانید در شرکت های استخدام شوید و از این راه، درآمد مشخصی داشته باشید.

اما اگه کمی ریسک پذیرتر هستید، می توانید فریلنسری را امتحان کنید. در این سبک کاری، به صورت دورکار در پروژه های مختلف شرکت می کنید و از این طریق، به درآمد می رسید. در بین راه های کسب درآمد از برنامه نویسی، فریلنسری کردن گزینه بهتری است. البته باید به این نکته دقت داشته باشید که اگر پروژه نداشته باشد، حقوقی هم نخواهید داشت. پس این کار، می تواند با ریسک هایی همراه باشد.

حالا اگر به دنبال کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی هستید، باز هم می توانید به صورت دورکار، در پروژه های خارجی شرکت کنید و پول بیشتری به دست بیاورید.

اما اگر می خواهید ببینید کدام حوزه برنامه نویسی درآمد بیشتری برای برنامه نویسان به همراه دارد، ادامه مطلب را از دست ندهید.

راه های کسب درآمد از برنامه نویسی فول استک

یک برنامه‌ نویس فول استک (Full Stack Developer)، شخصی است که توانایی کدنویسی در هر دو بخش فرانت‌ اند و بک ‌اند را دارد. او می تواند یک پروژه را از ابتدا تا انتها به صورت فردی توسعه دهد. این کار، شامل تمام فرایندهای فرانت و بک می شود.

راه های کسب درآمد از برنامه ‌نویسی فرانت اند و بک اند

برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس فول استک، باید با چندین زبان برنامه نویسی آشنا باشید و به درک اساسی از توسعه و طراحی سایت برسید.

مزایا و معایب برنامه نویسی فول استک

اگر می خواهید به عنوان برنامه نویس فول استک فعالیت کنید، بهتر است با وظایف، مزیت ها و معایب آن آشنا شوید.

مورد اول، توانایی توسعه کامل از ابتدا تا انتهای یک پروژه است که با کار همزمان در بخش فرانت، بک و کنترل کامل بر فرایندها به دست می آید. اما یکی از مهم ترین مزیت های کار به عنوان فول استک دولوپر، افزایش تعداد موقعیت های شغلی است. البته این حرفه معایبی هم دارد.

برای تبدیل شدن به یک برنامه موفق، باید فریمورک ها و زبان های مختلف را بشناسید و به آن ها مسلط باشید. نکته دوم، عدم تخصص عمیق به دلیل تنوع در مهارت‌های تخصصی است. اگر زمان کافی برای عمیق شدن در موضوعات مختلف ندارید، بهتر است این راه کسب درآمد از برنامه نویسی را فراموش کنید.

پیش نیازهای برنامه نویسی فول استک

برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس فول استک، شما نیازمند تسلط بر چندین مهارت و تخصص هستید که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:

۱. زبان های برنامه نویسی: برای تبدیل شدن به برنامه نویس فول استک، باید تسلط کامل بر زبان های بخش فرانت اند (مانند HTML، CSS و JavaScript) و زبان برنامه نویسی بک اند (مانند Python، Java، C# یا PHP) داشته باشید.

۲. فریم ورک ها: آشنایی و تسلط بر فریمورک های مرتبط با بخش فرانت اند (مانند React یا Angular) و بخش بک اند (مانند Django، Spring یا Laravel) نیز ضروری است.

۳. پایگاه داده: پایگاه داده ها و زبان های مرتبط با آن ها (مانند SQL) نیز برای برنامه نویسی فول استک ضروری هستند.

۴. طراحی وب: آشنایی با مفاهیم طراحی وب و تجربه کاربری (UX) نیز برای برنامه نویسی فول استک مفید است.

۵. مهارت های مشترک: برنامه نویسی فول استک نیازمند مهارت های مشترکی است که به شما در توسعه و مدیریت پروژه ها کمک می کند. این موارد شامل مهارت هایی مانند مدیریت نسخه‌ها (مثل Git)، تست و اشکال زدایی (debugging)، امنیت و بهینه سازی کد است.

در نهایت، برنامه نویسی فول استک نیازمند توانایی یادگیری مداوم است. به دلیل تغییرات مداوم، شما باید توانایی یادگیری و به روزرسانی خود را حفظ کنید.

درآمد برنامه نویس فول استک

به طور معمول، حقوق برنامه نویس فول استک نسبت به دو رشته دیگر، یعنی فرانت اند و بک اند بیشتر است. بر اساس نرخ های اعلامی در آگهی های شغلی، حقوق پرداختی به یک متخصص فول استک باسابقه کاری ۲ تا ۵ سال، حدود ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان است. البته ممکن است شرکت هایی باشند که حقوق بالاتر پرداخت کنند و یا در مواردی، از این هم پایین تر باشد.

البته این امکان برای برنامه نویسان وجود دارد که با گرفتن پروژه دلاری برنامه نویسی به صورت فریلنس، درآمد بیشتری داشته باشند. فریلنسربودن و دورکاری یکی از راه های کسب درآمد از برنامه نویسی است.

برنامه نویس های فریلنسری

برنامه نویس فریلنسر، فردی است که به صورت مستقل و بدون قرارداد بلندمدت با کارفرمایان مختلف همکاری می کند و پروژه های مختلفی را انجام می دهد. از مزیت های کار فریلنسری، می توان به آزادی بیشتر در ساعات کاری، محل کار و نوع پروژه ها، کنترل بیشتر روی زندگی شخصی و حرفه ای، تنوع بیشتر در کار و … اشاره کرد.

اما این کار، عیب هایی هم دارد. عدم پایداری و نوسانات درآمدی، مسئولیت های بیشتر در قبال کارفرمایان و تحویل پروژه و مدیریت مالی و … از جمله آن ها هستند.

پیش نیازهای فریلنسرها

از جمله مهارت ها و پیش نیازهایی که حضور در بازار کار فریلنسری نیاز دارد، عبارتند از:

  • تسلط بر زبان های برنامه ‌نویسی
  • آشنایی با فریمورک های مختلف و مورد نیاز
  • مهارت های توسعه و مدیریت پروژه ها
  • توانایی یادگیری مداوم
  • مهارت های نرم مانند هنر مذاکره، بازاریابی و مدیریت زمان

استخدام در شرکت ها، سازمان‌ ها و استارت آپ ها

یکی دیگر از راه های کسب درآمد از برنامه نویسی، استخدام در شرکت های بزرگ و کوچک فعال در این حوزه است. این روش مزیت های خاص خود را دارد، که پایداری شغلی یکی از آن هاست. از دیگر مزیت های مرتبط با شغل رسمی ‌شامل حقوق ثابت، بیمه و مرخصی های دوره ای می شوند. در کل بازار کار برنامه نویس فرانت اند و بک اند، دارای موقعیت های بسیار خوبی است.

برای استخدام در شرکت ها، معمولا باید رزومه و نمونه کارهای خود را به کارفرما ارائه دهید و در مصاحبه های فنی و فردی شرکت کنید. همچنین، ممکن است برخی شرکت ها برای استخدام در این شغل، آزمون های فنی و تست های عملی نیز برگزار کنند. با این حال اگر به دنبال انعطاف زمانی هستید؛ استخدام در شرکت ها برای شما بهترین راه های کسب درآمد از برنامه نویسی نخواهد بود.

آموزش و تدریس برنامه نویسی فرانت اند و بک اند

یکی دیگر از روش های کسب درآمد از این حوزه تخصصی، آموزش و گسترش برنامه نویسی است. برای این منظور، شما می توانید در نقش یک مدرس اقدام به آموزش این حرفه تخصصی به دیگران کنید و پروژه های تحقیقاتی‌ در این زمینه به عهده بگیرید.

آموزش برنامه نویسی

در این حالت می توانید از درآمد بالا، تنوع مناسب در کار و آزادی در زمان بندی نیز برخوردار شوید. اما لازم است در نظر داشته باشید که این کار، نیاز به بروزرسانی مداوم علم شما دارد و رقابت در این حوزه نیز بسیار بالاست.

انجام پروژه های دانشجویی

با ثبت آگهی در کانال ها و آگهی های دانشگاهی، می توانید به دانشجوهای برنامه نویسی که در انجام پروژه های خود دچار مشکل شده اند، کمک زیادی کنید. این کار به نوعی فریلنسری محسوب می شود اما نه تنها دردسرهای کمتری دارد، بلکه سریع تر انجام می شوند. بسیاری از این پروژه ها پیچیدگی خاصی ندارند و به راحتی توسط یک فرد متخصص در کمترین زمان انجام می شوند.

طراحی و فروش اپلیکیشن های موبایل

حتما شما هم تاکنون بارها در مورد درامد برنامه هایی مانند اسنپ و دیوار شنیده اید. برای رسیدن به این موقعیت، کافیست یک ایده بکر و متناسب با نیاز جامعه داشته باشید، سپس با دانش برنامه نویسی اندروید و IOS، آن را پرورش دهید. هر بار که یک نسخه از این برنامه دانلود و نصب شود، درامد حاصل از آن به شما تعلق می گیرد. البته فراموش نکنید که این کار اصلا ساده نیست؛ اما ارزش آن را دارد که بر روی ایده خود زمان کافی بگذارید، تا پرورش پیدا کند.

کسب درآمد از برنامه نویسی در خانه

کسب درآمد از برنامه نویسی در خانه یکی از راه های عالی برای کارآفرینان و افرادی است که می خواهند برای خود کار کنند. برنامه نویسی یک مهارت پردرآمد است و فرصت های زیادی برای کسب درآمد از آن وجود دارد.

اگر علاقه مند به ایجاد محتوای ویدئویی هستید، می توانید کانال یوتیوب خود را ایجاد کرده و در مورد برنامه نویسی ویدیوهای آموزشی یا سرگرم کننده بسازید. اگر کانال یوتیوب شما موفق شود، می توانید از طریق تبلیغات و حمایت مالی درآمدهای بسیار بالا و دلاری کسب کنید.

همچنین اگر مهارت خوبی در توضیح مفاهیم برنامه نویسی دارید، می توانید ویدئو یا دوره های آموزشی برنامه نویسی را ضبط کرده و آنها را به فروش برسانید. این یک راه عالی برای کسب درآمد از برنامه نویسی و کمک به دیگران برای یادگیری است.

روش مناسب برای کسب درآمد از برنامه نویسی به مهارت ها، علایق و اهداف شما بستگی دارد. اگر تازه شروع کرده اید، بهترین راه برای شروع این است که مهارت های خود را توسعه دهید و نمونه کارهای قوی و موفق ایجاد کنید. با افزایش مهارت ها و تجربه خود، می توانید گزینه های بیشتری برای کسب درآمد از برنامه نویسی داشته باشید.

درآمد فرانت اند بیشتر است یا بک اند؟

این سوال، یکی از مهم ترین پرسش های افرادی است که می خواهند برنامه نویسی را شروع کنند و بین انتخاب های مختلف، یکی را انتخاب کنند. به طور کلی، از آن جایی که برنامه نویسی بک اند کمی پیچیده تر از فرانت اند است، به همین دلیل، میانگین حقوق پرداختی در این حوزه بیشتر است.

در این مقاله، به معرفی برخی از مهم ترین راه های کسب درآمد از برنامه نویسی بک اند و فرانت اند در بازار کار این رشته تخصصی پرداختیم. همچنین مزایا، معایب و پیش نیازهای هر یک از این روش ها را مورد بررسی قرار دادیم. اگر قصد شروع کار در این رشته را دارید، می توانید با ما در تماس باشید.

۵ پاسخ

  1. به نظرم اگر اول مسیر هستین و تازه برنامه نویس شدین به عنوان کارآموز وارد یک شرکت معتبر بشین و ۶ ماه سابقه کسب کنید. بعد از اون با رزومه قوی وارد بازار بشین و به صورت فریلنسر برنامه نویس کار کنید.

  2. یه سری سایت برای فریلنسری هست که موقع ثبت نام از ایران، خیلی سختگیری میکنن. من که نتونستم کار کنم.

    1. خب اره متاسفانه ما تحریم هستیم و….
      اما آماده باشید کاروکمپ در آینده نه چندان دور قراره محتوایی تولید کنه که تمام سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی پوشش میده و معرفی می کنه همچنین قراره قدم قدم ثبت نام در اون ها را باهم انجام بدیم

  3. راه های متفاوتی ذکر کردید اما به نظرم نه برای ایران😂اینجا باید همه چیز بلد باشی و حقوق زیاد هم نخوای

    1. بیشتر افرادی که میرن دنبال یادگیری برنامه نویسی به فکر مهاجرت هستن، چون یکی از بهترین شغل های برای مهاجرته به شرطی که خوب یاد بگیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرداخت به صورت نقدی می باشد
مجموع هزینه ای که پرداخت می کنید: .2.900.000  تومان