احتمالا اگر نوجوان یا جوانی هستید که می خواهید شغل آینده خود را انتخاب کنید، یا فردی هستید که قصد تغییر مسیر شغلی خود را دارید، با برنامه نویسی به عنوان یکی از گزینه های موجود برخورد داشته اید. این حرفه، از کارهای تخصصی و آینده دار است که خیلی از جوانان و نوجوانان را به سمت خود می کشاند. اما چرا باید برنامه نویس شویم؟ دلایل یادگیری برنامه نویسی چیست؟
برای پاسخ به این سوال، باید این مسئله را از ابعاد مختلف بررسی کرد. دلایل شخصیتی، آینده کاری، حقوق برنامه نویسی، جایگاه شغلی، توسعه فردی و … همگی از مواردی هستند که می تواند یک نفر را به سمت یادگیری این حرفه جذب کند.
در ادامه این مطلب، قصد داریم تا تمام این موارد را بررسی کنیم. اگر شما هم دوست دارید مهارت تازه ای یاد بگیرید و در آن مشغول به کار شوید، پیشنهاد می کنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.
دلایل یادگیری برنامه نویسی: موارد شخصیتی
برای برنامه نویس شدن، به یک سری ویژگی های شخصیتی نیاز دارید؛ البته یادگیری این مهارت به رشد و تقویت برخی خصوصیت ها نیز کمک می کند. به عنوان مثال، برای یاد گرفتن این حرفه، باید بتوانید قدرت تحلیل و حل مسئله را در خودتان تقویت کنید. کسب این مهارت، در زندگی شخصی و کاری به شما کمک می کند تا مشکلات موجود را شناسایی کرده و برای آن ها راه حل پیدا کنید.
مورد دیگری که برنامه نویسی به تقویت آن کمک می کند، کار تیمی است. شاید در نگاه اول، دولوپرها افرادی درونگرا باشند؛ اما باید بتوانند در کنار یکدیگر، تسک ها را پیش ببرند. این موضوع در پروژه ها و شرکت های بزرگ بیشتر به کار می آید.
اما یکی دیگر از مهارت های نرم که برای موفقیت در برنامه نویسی لازم است، مذاکره و فن بیان است. این ویژگی برای کسانی که می خواهند کار فریلنسری داشته باشند، بسیار مهم است. اگر فرد نتواند خود را به خوبی ارائه دهد و در مورد قرارداد خود مذاکره کند، قطعا شکست می خورد و نمی تواند به کسب درآمد برسد.
نکته بعد، اولویت بندی وظایف است. برای اجرا و به سرانجام رساندن هر پروژه، باید تسک ها و وظایف زیادی را انجام داد. اما اینکه کدام مورد باید زودتر انجام شود و از اولویت بالاتری برخوردار است، موردی است که خود فرد باید تشخیص دهد. پس دولوپر باید این مهارت را هم در خود تقویت کند و سعی کند به اولویت بندی خود پایبند باشد.
بنابراین، یکی از دلایل یادگیری برنامه نویسی، کسب و تقویت مهارت های نرم و ویژگی های شخصیتی است. این خصوصیت ها هم در زندگی کاری و هم در زندگی شخصی مفید خواهند بود.
چرا باید برنامه نویس شویم؟ به خاطر آینده کاری!
برای تغییر مسیر شغلی یا انتخاب کاری که قرار است منبع درآمد ما در آینده باشد، موارد زیادی را بررسی می کنیم؛ آینده کاری قطعا یکی از آن هاست. برنامه نویسی شغل و مهارتی است که هم در زمان حال و هم در آینده کاربرد زیادی دارد. در حال حاضر، از این رشته تخصصی برای ساخت بازی، توسعه وب، ایجاد اپلیکیشن های مختلف و … استفاده می شود.
اما از زمانی که صحبت از هوش مصنوعی بیشتر شد، آینده برنامه نویسی هم تغییر کرد؛ در واقع آینده این شغل روشن تر از قبل شد. به همین دلیل، یکی از دلایل یادگیری برنامه نویسی، آینده شغلی آن است. در واقع می توانید با خیال راحت نسبت به این موضوع، شروع به یادگیری کنید.
البته برای اینکه بتوانید در بازار کار هم موفق باشید، باید مهارت و تجربه خود را بالا ببرید. برای این هدف، بهتر است از دوره هایی استفاده کنید که به سبک بوتکمپ برگزار می شوند. در این سبک آموزشی، دانشجویان آموخته های خود را در کار عملی وارد می کنند و با انجام پروژه های تمرینی، مهارت و تجربه خود را هم بالاتر می برند.
حقوق برنامه نویسی؛ انگیزه ای برای شروع یادگیری
از جذاب ترین دلایل یادگیری برنامه نویسی، حقوق آن است. به طور کلی، برنامه نویسی مهارتی است که بازار کار خوبی دارد و حقوق های پرداختی آن مناسب است. البته برای رسیدن به حقوق بالا، باید مهارت خوبی در کار خود داشته باشید و البته بتوانید در شرکت های معتبر استخدام شوید.
اما اصلی ترین دلیل برای دریافت پرداختی های بالا، میزان مهارت افراد است. به عنوان مثال، حقوق کسی که تازه کار است و می خواهد با کارآموزی وارد محیط کار شود، بسیار کم است؛ حتی کمتر از پرداختی اداره کار! اما معمولا افرادی که حدود سه سال تجربه کار دارند، پرداختی هایشان به طور میانگین نزدیک به ۱۳ میلیون تومان است (نرخ اعلام شده بر اساس گزارش ایران سلری در سال ۱۴۰۲ است).
حالا اگر دوست دارید حقوق بالاتری دریافت کنید و اهل مواجهه با چالش های بیشتر هستید، می توانید فریلنسری را انتخاب کنید. در ادامه مطلب، این شیوه را بیشتر توضیح می دهیم.
امکان دورکاری و فریلنسری
یکی دیگر از دلایل یادگیری برنامه نویسی، امکان دورکاری و فریلنسری است. در واقع شما می توانید برای خودتان کار کنید و در استخدام شرکت خاصی نباشید. این شیوه کاری مزیت ها و معایب خاص خود را دارد.
برای نمونه، با فریلنسری می توانید تعداد پروژه های خود را، خودتان مشخص کنید. با افزایش تعداد پروژه ها، حجم کار بالا می رود؛ اما درآمد بیشتری خواهید داشت. البته افزایش تعداد پروژه ها به همین سادگی هم نیست و چالش های خاص خودش را دارد.
مزیت بعد برای این سبک کار، بی نیازی از رفت و آمد و امکان کار در هر جاییست. شما می توانید در خانه، فضاهای کار اشتراکی و … کار کنید و از نظر زمان و مکان محدودیتی ندارید. اینجا باز هم باید تبصره ای اضافه کرد. برای افرادی که نمی توانند مدیریت زمان خوبی داشته باشند، یا توانایی ایجاد تعادل بین زندگی کاری و شخصی را ندارند، عدم محدودیت زمانی و مکانی مشکلات زیادی را ایجاد می کند. اما در مجموع، امکان فریلنسری یکی از دلایل یادگیری برنامه نویسی است که برای خیلی ها جذابیت دارد.
جایگاه شغلی و پرستیژ کاری
خیلی ها دوست دارند کاری را انجام دهند که پرستیژ بالایی داشته باشد. برنامه نویسی حرفه ایست که این خواسته را برطرف می کند. معمولا برنامه نویس ها در شرکت ها جایگاه مناسبی دارند. به دلیل تخصصی بودن کار و زمانی که برای هماهنگی بین کار و فرد لازم است، مدیران سعی می کنند برنامه نویسان را حفظ کنند. به همین دلیل، امنیت شغلی خوبی هم دارد. بنابراین جایگاه و امنیت شغلی از دیگر دلایل یادگیری برنامه نویسی است.
در مجموع، انتخاب برنامه نویسی به عنوان شغل برای جوانان و نوجوانان گزینه مناسبی است. برای انتخاب شغل آینده، بازار کار، آینده و امنیت شغلی، حقوق و موارد این چنینی اهمیت زیادی دارد. همه این ها، ویژگی هایی هستند که به عنوان دلایل یادگیری برنامه نویسی شناخته می شوند.
در این مطلب، سعی کردیم این موارد را بررسی کنیم تا اگر با چالش انتخاب یا تغییر مسیر شغلی مواجه هستید، بتوانید به مسیر بهتری وارد شوید. این نکته را از یاد نبرید که کار و کمپ برگزارکننده بوتکمپ های برنامه نویسی است. پس اگر دوست دارید این حرفه را آموزش ببینید، با ما تماس بگیرید و از امکان مشاوره رایگان استفاده کنید.